Следва

My Style by Александра

Дизайн за вдъхновение: Ключът в баланса вътре в нас и у нас

Много хора не се замислят колко важен в действителност е баланса в дома, за да може и ние да се чувстваме уютно и винаги в кондиция...

All About Life преди 7 години

Американската спортна гимнастичка Симон Байлс прикова вниманието върху себе си по време на тазгодишната Олимпиада в Рио. От петте дисциплини, в които участва, 19-годишната американска спортна гимнастичка се завърна в страната си с цели четири златни медала и един бронзов. Изпълнението ѝ на смесена успоредка най-много ни изуми. Прескачането от лост на лост и начинът, по който се приземи, са толкова възхитителни и вдъхновяващи!

Може би никога няма да успеем физически да усвоим нейните умения за стабилност, но можем да постигнем баланс в дома в няколко лесни стъпки.

Стоейки в своята дневна, например, замисляли ли сте се, че нещо не е наред? Че нещо не е на мястото си? Вероятността за това е голяма, а шансовете да липсва баланс в помещението са още по-големи. Много хора не се замислят колко важен в действителност е баланса в дома, за да може и ние да се чувстваме уютно и винаги в кондиция. А често се случва така, че претрупваме стаите с много и ненужни вещи в желанието си да си създадем така необходимото удобство. Но така правим точно обратното - убиваме енергията в помещението и създаваме дисбаланс както между предметите и мебелите, така и в нашия вътрешен свят. Обокновено го правим несъзнателно, но напълно съзнателно можем да го променим и в няколко лесни стъпки да върнем баланса в дома.

Затова ви съветваме да се настаните удобно и да прочетете следващите редове, като се подготвите физически и психически за новите промени в дома си.

Ето кои са петте най-вероятни причини за липсата на баланс в дома и как най-лесно да ги поправим:

Установете точка на фокус
Къде обикновено първо попада погледа ви при влизане в помещението? Това е първото нещо, върху което трябва да се замислите, когато декорирате определена стая. Това може да бъде великолепна камина или някаква уникална антична мебел – няма значение какво ще изберете за фокус в помещението, важното е да не е прекалено малък или прекалено отдалечен предмет.

Изберете мебели с подходящ мащаб
Изберете мебели, които съответстват на големината и на пространството в помещението. Независимо дали е малък или огромен, един диван може да развали баланса в стаята моментално. Същото важи и за разни килими и пътеки, масички за кафе, както и всяка друга мебел, която иначе смятате за подходяща и необходима.

Все още имате нужда от по-сериозно убеждение? Е, предполагам вие също не обичате да удряте коляното си или малкия пръст на крака по няколко пъти на ден!

Централна точка
В спалнята, това най-често е самото легло, в трапезарията – масата за хранене. Но ако имате твърде голяма дневна, не разчитайте само на холна маса. Групирайте два отделни сета с мебели, вместо да разпределите равномерно пространството около един.

Различни височини
Всекидневната може да е изцяло обзаведена и все пак това не е гаранция за постигнат баланс в помещението. Къде най-често грешим? Всички мебели са сравнително с една височина и обикновено те не са високи. Да, високи мебели по-трудно се намират, но са от съществено значение за успешно балансирана стая. Обмислете варианта с високите лампи или някое огромно растение - това са едни от най-лесните начини да внесете височина в помещението.

Ясно открояващи се предмети
Под ясно открояващи се, имаме предвид във всяко едно отношение – размер, цвят, стил. Разбира се, не всеки предмет трябва да е огромен, лъскав, ярко осветен или позлатен. Но ако това е, което ви харесва, то поне ги разпределете равномерно, а не ги трупайте в единия ъгъл на стаята.

А когато става въпрос за цвят, не забравяйте да помислите за нюанса – най-лесният начин да проверите дали правилно е декорирана стаята, е да си я представите как би изглеждала на черно-бяла снимка. Ако се окаже, че тогава помещението би изглеждало изцяло в тъмната гама, то определено трябва да помислите за предекориране.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.