Следва

Хубава кожа за пътуващи момичета - най-важните правила!

История на спиралата: 100 години обем и красота

Много неща се променят за 100 години. От началото на 20-и век до днес, тенденциите в грима са преминали през какви ли не крайности...

Hair преди 7 години

Много неща се променят за 100 години. От началото на 20-и век до днес, тенденциите в грима са преминали през какви ли не крайности. А спиралата? Тя си остава толкова важна, колкото и преди век. Вижте какво сме пропуснали в еволюцията на една от любимите ни козметики...

"В погледа на една жена се крие нейното тайно оръжие."

Икони: Мери Пикфорд, Бети ДейвисВ началото на века гримовете не са толкова достъпни. Mascara се появява едва през 1915 година. Не всички жени се осмеляват да сложат на дискретните си мигли нещо, което досега не е изпробвано. По това време тази козметика е далеч от удобството и единствените жени, които я носят, са екранните звезди и дамите на нощта.

Това десетилетие е изключително скромно за модата и поведението на жените. Тенът на кожата и гримът са считани за ненужни и дори крайно неподходящи за една дама.

Икони: Глория Свенсон, Клара БоуВ началото на това десетилетие жените започват да разчупват шаблона, особено що се отнася до бюти рутините. Въпреки всички забрани до този момент, в началото на 20-те те започват да работят и да усещат свободата си.

Постепенно се разпространяват филми, разширява се обсега на кинозвездите и започва миграцията на американците от фермите към големите градове. Гримът вече е по-широко достъпен, все по-модерен. Жените се осмеляват да потъмняеат очите си със сенки и, разбира се, със спирала.

Икони: Грета Гарбо, Мей Уест, Мирна ЛойКазано с насмешка, след голямата икономическа криза през 1929 година, когато се сриват всички пазари и последващата голяма депресия, веждите на жените изглеждат толкова тънки, колкото е и икономиката по това време. Над една четвърт от трудоспособното население е без работа, ужасяващата суша причинява земеделска криза и хоризонтът пред жените не е особено чист.

При онези, които разполагат с финансови средства, не възникват проблеми, но жените, които са свикнали да отделят съвсем малко от бюджета си, за да се разкрасяват, страдат сериозно.

Икони: Ингрид Бергман, Лорън Бекол, Люсил БолВ началото на Втората световна война жените работят на големи тълпи и не до голяма степен са управлявани от мъжете си. В същото време се пропагандира идеята, че дамите трябва да са красиви! Подчертани очи, ярко червени устни.

Икони: Одри Хепбърн, Мерилин Монро, Елизабет ТейлърСлава Богу! В края на 40-те години вече си имаме Мерилин Монро и оттогава насам котешкият поглед се превръща в тотален хит.

Тази тенденция се адаптира дори и от големите филмови продукции като "Римска ваканция" и "Сабрина".

Икони: Туиги, Брижит Бардо, Иди СеджуикВреме на изключително дълги изкуствени мигли. Акцент в 60-те години правят светлите клепачи, очната линия и дългите мигли с черна спирала.

Икони: Бианка Джагър, Лорън Хътън, Кристи БринклиПрез 1970 година гримът почти изчезва от лицата на жените. Външният им вид се състои от малко неутрална сянка и минимално количество спирала.

Икони: Даяна Рос, Мадона, Дона СамърКолкото повече, толкова повече! Или излишъкът се завръща...
Силни, пигментирани цветове, розово, лилаво, златно. Акцентът в грима пада върху блясъка и аксесоарите.

Икони: Кейт Мос, Уинона Райдър, Гуинет ПолтроуКолкото по-малко, толкова по-добре! Времената наистина драстично се променят.
За едно десетилетие нещата изглеждат по-променени, отколкото някога бихме предполагали... Неутрални тонове, почти никакви аксесоари. Просто чиста красота. Кейт Мос е олицетворение на онази визия, която и до днес не престава да бъде актуална. Елегантен външен вид, черна спирала и бледо-розово или кафяво червило.

Икони: Дженифър Лопез, Ким Кардашян, МадонаВ началото на новия век нещата не се различават особено от предишното десетилетие. Блясък и неутрални тонове с акцент върху бижутата. Миглите отново са дълги, изкуствени и наситени с черна спирала.

Икони: Кара Делевин, Лили Колинс, Джулия РойтфелдДнес светът е козметика. Burberry, Chanel, изобилие от продукти, с които жени като Кара Делевин създават ново поколение мода. Днес на пазара можем да намерим толкова много продукти за поддържане на миглите, за да спрем да използваме изкуствените такива. Потъмняваме и попълваме веждите си и изобщо подобряваме външния си вид многократно по-лесно.

More Hair