Следва

Catch the Colour - Spicy Mustard

Главните модни тенденции Есен/Зима 2016/17: КАРЕТА

Ясно застъпено и в миналогодишните колекции на дизайнерите, карето от мини тренд се разви и превърна в една от най-солидните тенденции на настоящия сезон...

All fashion преди 7 години

Ясно застъпено и в миналогодишните колекции на дизайнерите, карето от мини тренд се разви и превърна в една от най-солидните тенденции на настоящия сезон. Altuzarra, Polo Ralph Lauren, Diane von Furstenberg и още няколко дизайнери още преди година, наблягайки на гингам карето подсказаха, че ни чака голям завой към иначе познатия добре още от 50-те и 60-те геометричен мотив. 

Всъщност, правейки тази препратка със зората на каретата, си даваме сметка колко приятен път е извървял този десен и как от асоциация със скука и консерватизъм се е трансформирал в свеж и стилен шик. Тръгвайки от официалните вертикални и хоризонтални тъмни линии на бял фон, класика в жанра, преминаваме плавно към шахматните пастели на гингам каретата. За да се завърнем пак в началото.

При почти всички дизайнери карето се подвизава този сезон в своята по-класическа форма. Отличителният тартан, със своя аристократичен шотландски произход се вплита в грънч при Maison Margiela, класическите клош панталони и вталени сака на Dries Van Noten, Miu Miu и Balenciaga. Имаме рокли, бомбъри, тренчове и палта, все "нарисувани" в тартан, какъвто е и оригиналният произход на думата. А карето, което по инерция извиква у нас чувството за нещо тривиално, може би защото винаги го е имало и винаги ще го има, всъщност е трудно за съчетаване и носене, още един повод за адмирации и обожание към дизайнерите, които са го интерпретирали толкова добре.


Ralph Lauren
 
Thakoon


Schiaparelli Prêt-À-Couture


Inky Gold

 
Dalood


Dalood


Miu Miu


Paskal


Chanel


Kenzo


Sonia Rykiel


Balenciaga


Balenciaga


Loewe


Dries Van Noten


Dries Van Noten


Maison Margiela

More All fashion