Следва

Нямам цикъл от 3 месеца. Какво да правя?

Благотворително с Canon - призив към добри дела

#selfieless каузата е на път да завладее и България. В цяла Европа хиляди хора прегръщат #selfieless предизвикателството и...

All About Life преди 7 години

#selfieless каузата е на път да завладее и България. В цяла Европа хиляди хора прегръщат #selfieless предизвикателството и насочват камерите не към себе си, а към другите, превръщайки се в част от социалната инициатива за правене и документиране на добри дела.

Движението, което води началото си от Canon Europe с дарение от 1 милион евро на Червения кръст (благотворителна организация с дълга традиция в безкористната помощ) обхваща цяла Европа чрез хора, които правят добро и номинират свои приятели и познати да направят същото. Мисията на #selfieless е тази Коледа да бъде по-добра Идеята за празник, в който селфитата отстъпват пред кадри, документиращи човешката доброта ще остане в сърцата на хората и ще даде положителен старт на новата 2017г. #selfieless предизвиква всеки да направи нещо, което ще му донесе лично удовлетворение от това, че помага. #selfieless няма сценарий, a разчита на личното самосъзнание на предизвиканите да продължат инициативата и да бъдем по-добри, защото това зависи от нас!
Живеем в свят, в който ежедневно се правят средно 93 милиона селфита. Движението #selfieless обръща фокуса към важността и духа на безкористност във времето, когато всеки от нас е настроен да прави добро – Коледа.

Служителите на Canon България са едни от първите, който се включиха в инициативата и ще насърчават правенето на добро. 

От Canon заявяват: “Коледа е време за безкористност. Малките прояви на добрина могат да имат огромно отражение върху нечий живот, особено в тези дни. Именно затова, беше естествено да поканим хората да използват камерите си , за да споделят доброта. Всеки може лесно да се включи. Доброто може да бъде толкова голямо или малко, колкото пожелаете, единственото правило е да бъде безкористно.” Просто направете добро, снимайте се, публикувайте го в социалните мрежи с хаштаг #selfieless и предизикайте трима приятели да направят същото.



Какво може да означава #selfieless добро:

• Да се погрижиш за природата
• Да подариш старите си дрехи на нуждаещ се
• Да помогнеш на възрастен човек да занесе покупките до дома си
• Да дариш кръв
• Да купиш храна на бездомен човек

Време е да насочим обективите в обратна посока и да се фокусираме върху другите. Нека празниците ни бъдат #selfieless.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.