Следва

Най-добрите бюти визии от Американските музикални награди

Захапи ме за врата: Тайните на перфектната шия!

Поглеждаш лицето си в огледалото и тънка усмивка от задоволство от постигнатия вид се разтегля вляво и дясно. Преместваш погледа 10 сантиметра надолу и, о, ужасен ужасон... 

Body преди 7 години

Поглеждаш лицето си в огледалото и тънка усмивка от задоволство от постигнатия вид се разтегля в ляво и дясно. Преместваш погледа 10 сантиметра надолу и, о, ужасен ужасон... 

Повечето от нас прекарват десетилетия, глезейки кожата на лицата си, забравяйки, че ако не правим същото, че и повече, и за тази на вратовете ни, положението скоро ще излезе от контрол. Всички сме наясно, че възрастта личи именно там най-много, защото кожата на шията е най-деликатната част от тялото, тънка, суха и чувствителна, респективно силно податлива на следите на времето?

Какво правим, се пита в загадката? Ами, тръгваме по стъпките, описани по-долу: проблем-решение, като не забравяме и за миг да нанасяме на шията и деколтето ВИНАГИ от продуктите, които полагаме и върху кожата на лицето, вкл. дневния и нощния крем, серума, тоника и слъцезащитата.

Стартираме акция Млада шия! 


Проблем 1: Петната по кожата

Прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи стимулира клетките, произвеждащи пигмент. Шията ни се изпъстря с тъмни петънца като на жираф.

РЕШЕНИЕТО:
Избелващ крем, който съдържа кожикова киселина или екстракт от гъби или женско биле може да изсветли тъмните петна, но трябва търпение: резултатите могат да се появят след месеци. Използвайте продуктите, съдържащи хидрохинон предпазливо; избелващите вещества могат да раздразнят кожата. Тази област е по-суха и по-чувствителна, тъй като съдържа по-малко мастни жлези. Анти-ейджърите като ретинол или кремове на основат на киселини вкарват избелващите съставки по-дълбоко в кожата, което ги прави по-ефективни. За да избегнете раздразнението, използвайте ги на всеки три дни, препоръчително вечер. Ежедневната употреба на слънцезащитни кремове, като превенция е много важно. За най-добрата защита, търсете такива, които съдържат avobenzone, helioplex, или mexoryl.

Проблем 2: Бръчките по шията

Годините на слънчева светлина разграждат колагена, който поддържа кожата млада и стегната.

РЕШЕНИЕТО:
Продуктите за грижа за кожата, включително и тези, съдържащи ретинол и полипептиди, повишават нивата на колаген и изглаждат кожата, дори и намаляват по-дълбоките линии. Препоръчваме лазерен пилинг. Той стимулира клетъчната подмяна и производство на нов колаген. Тъй като кожата наоколо е останала недокосната, времето за заздравяване е минимално. Лекото зачервяване отминава в рамките на няколко дни. Пригответе се за значително подобрение: фините линии често са намалени с до 50% след пет или шест месечни процедури.

Проблем 3: Отпусната кожа

С времето се натрупва излишна мазнина и мускулите отслабват, което кара кожата да изглежда увиснала.

РЕШЕНИЕТО:
Липосукция извършена под местна упойка е най-бързото решение. Процедурата трае около половин час, и се изразява в правенето на малки разрези зад ушите или под брадичката, от които се изсмуква излишната мазнина. Ако искате да избегнете синините и отокът (които могат да продължат до 2 седмици) може да пробвате липосукция с ултразвук, при която звукови вълни втечняват мазнините преди да се изсмучат. (И с двете процедури, ще трябва да носите превръзка около шията в продължение на 2 седмици, за да помогне на кожата да се „намести“ правилно) Ако имате „излишна кожа“, може да се наложи да комбинирате липосукцията с повдигане на шията.

Проблем 4: Видимите жили по врата

Вертикалните влакна губят форма и мускулите увисват напълно.

РЕШЕНИЕТО:
Инжекциите с ботокс временно изглаждат кожата като релаксират мускулите. Всяка процедура е с продължителност около 4 месеца. Оперативната намеса е по-постоянен вариант. По време на операцията мускулът се стяга изкуствено и се намества през малък разрез под брадичката. Синините и отокът отшумяват в рамките на седмица. Тогава възрастта ви ще бъде тайна, която никой няма да успее да узнае.

More Body