Следва

My Style: Маги Джанаварова

Ослепителният Glow Festival в Айндховен

Всяка година Айндховен в Холандия се превръща във вибриращ ОТКРИТ музей от светлини...

All About Life преди 7 години

Ако ви "сърби" за предколедно пътешествие и се чудите коя да е следващата дестинация, ето една добра идея! 

Всяка година Айндховен в Холандия се превръща във вибриращ ОТКРИТ музей от светлини. Glow Festival е публично събитие със свободен достъп. Светлинно шоу озарява небесното пространство - от градските паркове и алеи до обществени сгради.

Тази година фестивалът "хвърля светлина", буквално и преносно, върху най-новите технологии, някои от които предлагат и взаимодействие с публиката. Посещаван от повече от 730 хиляди души, фестивалът включва два маршрута - Route Science с разстояние от 3,2 км., минаващ покрай University of Technology и друг - 4,2-километровият Route City, който цепи директно градския център.


Lightfall

Светлинният “водопад” Lightfall представлява вертикални LED светлини, които реагират на движение. Но бляскавите инсталации не са единственото, което озарява нощен Айндховен - мостът Van Abbemuseum, който минава над река Домел, е облян от интерактивни искри в различни цветове, а проектът на Джани Коломбо - Project Spezio Elastico (1967), променя възприятието на посетителите в стая с флуоресцентна “мрежа” от светлини.


Project Spezio Elastico


Glow Run

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.