Следва

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 25 Червената точка

ART глътка CONTOUR за богатство и вдъхновение

За Владимир Рачев може да откриете инфо в не много, но различни една от друга онлайн платформи. За добро или не – повечето от тях – чужди...

All About Life преди 7 години

За Владимир Рачев може да откриете инфо в не много, но различни една от друга онлайн платформи. За добро или не – повечето от тях – чужди. Предпочита да не бъде център на вниманието, затова ще го похвалим ние и повярвайте – има за какво. Така че, ако го познавате, може да го видите зачетен над някоя книга или заровен в мрежата – зависи от нуждите и настроението му. Може да го намерите в любимото кръчме или в парка с приятели. А напоследък и в едно симпатично, сгушено в прегръдката на дълбок двор къщенце, непосредствено до входа на подлеза на „Орлов мост”, точно, където преди време се гиздеше бирената фабрика, а сега никне поредният столичен мол.



Влади ще ви се усмихне, ще ви изслуша, ще ви подаде едната си свободна ръка, за да ви помогне, а с другата в същото време нещо ще търси, рисува, сглобява или каквото там е моментното творческо вдъхновение, споходило душата му. Той не може да стои просто „ей така” и да бездейства, въпреки че е спокоен и търпелив млад мъж, който ще забележи, ако питието в чашата ви е на привършване. Ръцете го сърбят да създава и да намира друг смисъл във вече добре познатите ни форми и материи. А най-хубавото е, че отдадеността му към неговото хоби да сътворява, понякога дори от „нищо – нещо”, е основното му занимание от известно време насам, което 100-процентово ни гарантира креативност, специфичен подход, детайлност и… абе, няма такова ново арт-пространство в София!

В контура на старинната къща, заобиколена от нови кооперации, Влади е пренесъл част от вдъхновението, сърцето и ръцете си. Сами ще усетите това, още докато вървите по дългия тунел към убежището за свободомислещо и съвременно изкуство, който ще събуди у вас любопитството и нетърпението ви. Къде да го откриете? В локалното на бул. „Цар Освободител” 27, между две портокалови (поне засега) 6-етажни сгради. Оглеждайте се за табелата Contour. Тя е семпло бяла и в не голям размер. Оглеждайте се и за приказния безистен с грапави стени от двете страни на раменете ви и стари плочки под нозете ви. Оглеждайте се и за котките, които задължително ще проявят интерес към вашата персона и ще ви съпроводят, скачайки от ограда на ограда, до точното място.



За което Влади скромно казва, че засега приема като негов експериментален проект. Но такъв, с който, без да звучи егоистично, да утоли арт-глътката на собствените и нуждите на приятели и познати, които ще кани в бялата къщичка да споделят с всички нас своите виждания за изкуство. Занапред иска да работи с ексцентричния Мина Минов, с креативните „Трансформатори”, с идейните „Точка и Точка”. Иска хората да могат да видят и намерят в „Contour” онова, което ще им хареса, ще им е приятно и интересно. Иска да очертае едно неголямо, но стойностно до всеки квадратен сантиметър в пространството си място, в което да се случва всичко онова, свързано с изкуството, от което София има нужда. Което да е и ателие, и място за литературно четене, и за инсталации, и за видеопрожекции, и за тест-драйв експириънс, и за изложби, и за пърформанси… Като в същото време с усмивка казва, че „Ако дойде някой студент с негов личен си проект, ще го пусна ей така. Само ще го помоля да не цапа много! А доколкото „цапането”, мисля да поканя хора да си „цапат” по стените на къщата. После лесно ще ги пребоядисам.”



Чувствайте се добре дошли в „Contour” и без специална и официална покана по всяко време, дори засега да нямате ваши лични арт проекти, всеки делничен ден от 18 до 20 ч., в неделя (да, тогава! Не му се чудете - човек на изкуството е, все пак!) от 13 до 20 ч. отново, а съботите... ами те са посветени на петъчния махмурлук. Идете там и разгледайте какво ще ви предложи Влади, което да направи деня ви по-интересен. Като се имат предвид и изявите му в списание „Едно”, „Наш дом”, „Идеален дом”, на mocoloco.com, core77.com, както и в Берлинското dmy и в Москва, винзавод, designact, през 2011 г., в галерия ARAM, Лондон, „Прототипи и експерименти” и OBJECT Ротердам, заедно с “kolektif”, през 2010 г., през 2009 г. – двойно участие в Холандската седмица на дизайна - “Adaptation” и “Window Route”, и пак същата година в Лондонския дизайн фестивал “Tent”, обезателно ще намерите теми за разговор. Така че побъбрете с него и новите приятели, които със сигурност ще намерите, на чаша кафе, вино или бира. Или пък просто се отпуснете, забавлявайте и си тръгнете вдъхновени и обогатени, но отново се върнете! Пък – знае ли човек, следващият път може да сме в „Contour” заради вас и вашите арт-проникновения!

Потърсете Влади в Facebook, както и на contourist.info.

More All About Life

Пълната забрана на реклама на хазарт в медиите е факт

All About Life преди 13 часа

Патологичното разстройство свързано с хазарт се характеризира с неконтролирани залагания, извън всякаква граница на социално-приемливата или за забавление активност, така че има сериозни последици за личността и за живота на залагащия. Хората, които страдат от хазартна зависимост може да загубят всичките си спестявания, може да се въвлекат в престъпления (кражби, подправяне на чекове, злоупотреби свързани с пари), за да си набавят нужните суми пари за техния „навик”. Много значими взаимоотношения и работата могат да бъдат загубени от пристрастените към хазарта. Това е буквално текстът, който сопираме от сайта на Министерствота на здравеопазването на Република България.