Следва

Trend Report - Сребърни нокти

Ретро и секси - Прическите от 20-те и 30-те

Прическите от 20-те и 30-те са паметни за всички поколения напред, може би защото създават повече полемики в...

Hair преди 14 години

Прическите от 20-те и 30-те са паметни за всички поколения напред, може би защото създават повече полемики в модата на прическите, от който и да е друг период в американската и европейска култура. Наричани още с името “the bob”, за първи път са забелязани по време на първата световна война, създавайки революция в начина, по който жените носят косите си.

Започват с дебюта на The Castle Bob или казано другояче - Irene Castle - балерината, чиято нова къса подстрижка, направена по-скоро за удобство, бива асоцирана с името й завинаги. Времето на действието е 1915г., а самата танцьорка се превръща в първата индикация за нещата, които са на път да се случат - маниите по късите коси.

Прическата представлява простичка подстрижка, чийто край стига до ушите и обхожда цялата глава. Носена с нормален бретон или с прилежно сресан покрай челото такъв тя е лесна за постигане, но представлява драстична промяна от дългата женствена коса, наложена като тенденция преди това.

Свободните по дух млади жени охотно приемат новия вид, правейки го предшественик на много други краткотрайни увлечения и прищявки в модата, които евентуално водят и до нови методи на къдрене и боядисване. Когато жената подстриже косата си по този начин, това се свързва с нейното волево израстване, с нейната самоувереност и смелостта да си позволява волности.



Нещо като видим знак на еманципацията. Ето защо тази прическа е емблематична, много стилна и красива, и създава впечатлението за сила, сексапил, женственост, младежки вид и свобода.



Освен всичко, тя е и много модерна. По кориците на списанията, различните филмови фестивали или видео клипове, ние непрекъснато виждаме тази красиво изваяна форма, която все повече звезди предпочитат, като препратка към годините, през които киното е все още в зародиш, но пък бълва незабравими образи-женствеността, нахлупила върху си тази лековата и нежна прическа.



Вълнообразните линии и тези по-скоро събрани къдрици, са новия хит в модата, така че ти преспокойно можеш да бъдеш Грета Гарбо на 21-вия век.

За да си направиш такива в домашни условия, са ти нужни преди всичко качествени продукти, подходящи ролки и малко повече търпение. На пазара се предлагат и специални шноли-щипки, с които захващаш все още мократа си коса, навита на малки вълнички. Така преспиваш една нощ и на следващия ден вече си 30-тарска кино-актриса. Ретро, романтично или пък с ексцентрична шапка, за подчертаване на безупречния и прецизен вид.

More from View Sofia

More Hair