Следва

Пипи Бляскавото Чорапче

Gucci си отвори ферма за змии

От мъжките трейнъри с питон на Balenciaga до тренчкота на Риана от змийска кожа, този десен определено е ултра модерен в момента...

All fashion преди 7 години

От мъжките трейнъри с питон на Balenciaga до тренчкота на Риана от змийска кожа, този десен определено е ултра модерен в момента.

За това никак не е случайно, че от модния бранд Gucci са решили да си отворят ферма за змии.

Компанията Kering, под шапката на която са и Saint Laurent and Alexander McQueen, ще отглежда змии в "най-добри условия" и "ще ги глези" преди те да се превърнат в обувки, чанти или колани.


Фермата ще е базирана в Тайланд и ще е пълна с животни за разплод. От Kering заявяват още, че инвестират в подобно нещо, за да могат да осигурят устойчив източник на скъпата кожа. По-любопитното е, че проектът идва на фона на нарастващия натиск от страна на активисти срещу използването на екзотични животински кожи в модата.

По официални данни фермата ще започне производство на кожи през 2018 година, с предоставяне на значителен брой до 2020 година.

Всъщност подобни обекти или паркове вече съществуват в Югоизточна Азия и Китай, но в повечето случаи дизайнерските дрехи все още се правят с кожи от незаконно уловени диви питони. В Камбоджа, Индонезия и Лаос считат отглеждането на питон за съмнително, именно защото кожата му може да бъде търгувана.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.