Дизайн за вдъхновение: Persian Primavera Designs

House of the Sun или „Слънчевата къща” е проект, разработен от Studio Persian Primavera...

House of the Sun или „Слънчевата къща” е проект, разработен от Studio Persian Primavera. Намира се в Киев, Украйна и е завършен през 2016 г.

„Проектът се намира в една от сградите в жилищен комплекс. По време на проектирането ние се съобразихме с два основни фактора, за да развием концепцията на интериорен дизайн Mehr Khaneh. Първият фактор се основава върху интереса на клиента към персийската цивилизация и култура, а именно метафорите на Митраизма (мистериален култ, практикуван в Римска империя от II в. пр. н.е до IV в. сл. н.е.) и Слънцето. Вторият фактор се отнася до артистичния характер на клиента, който трябва да остави своя отпечатък върху самия дизайн.” – споделят от дизайнерското студио.

Съгласно бюджетните рамки, от екипа са се постарали да изградят малко и достъпно пространство и в същото време артистично и подчинено на иранския гении жилище със символичен подход към митраизма.

"Съответно, чрез концептуализаране на дизайна на базата на „лофт” архитектурата, използвахме открит бетон, арматура и метални оксиди за проектиране на пространството."

Изборът на тухли и дърво, както и светещ елемент в дизайна, създава една уютна, топла и приятна атмосфера, която е силно желана за всеки един дом.

Едно от най-интересните дизайнерски решения е стълбището в дневната. Той е един символичен и в същото време философски елемент. Те символизират издигането и доближаването до Слънцето. То от своя страна е символ на светлината, а светлината е символ на познанието и мъдростта. И не случайно стълбището е с посока към изток, откъдето изгрява слънцето.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.