•  

Когато си InSync със себе си! Едно вдъхновяващо интервю с Мира Джамбазка

Тя се казва Мира Джамбазка. Може да прозвучи малко клиширано, но тя вярва, че това, което ни изгражда като личности, са...

Тя се казва Мира Джамбазка. Може да прозвучи малко клиширано, но тя вярва, че това, което ни изгражда като личности, са трудностите, през които преминаваме всеки ден. Затова и нейната история и пътешествие започват с търсенето на свобода и възможности за свободна изява. Тя никога не е мислила, че ще се занимава с изработка на бижута. До момента, в който не осъзнава, че, работейки с ръцете си, изгражда форми и идеи, които разкриват нишки от нейната идентичност, невидими дори за нея самата. Затова казва, че работата й като дизайнер на бижута й помага да открие себе си.

Ще ни разкажеш ли как минава един ден в обувките на Мира? Като творец, собственик на бизнес, съпруга и майка смяташ ли ежедневието си за монотонно или всеки ден е различен?

Най-хубавото е, че дните ми зависят от мен. Работя ужасно много, когато съм „на гребена на вълната” и създавам нова колекция или се подготвям за участие в някое изложение. От друга страна мога да си дам почивен ден, когато реша и имам нужда от това. За да бъде едно бижу наистина красиво, то трябва да е изработено с желание. Това не е масово производство и се радвам, че клиентите ми го разбират и ценят. Обикновено дните ми си приличат – ставам много рано и изпращам семейството си на работа, училище и детска градина. Пускам си музика, пия кафе и си правя план за деня. Първо изпълнявам домашните си задължения и после отивам на работа, защото „Първо е работата, а после удоволствието!”. В моя случай работата е удоволствие и затова си я оставям за десерт. Дните ми завършват така, както започват – с музика. Обикновено си лягам със слушалки и с часове търся нови песни и изпълнители. Това е своеобразен начин на медитация, който съм открила за себе си.

Имаш ли съвет за някого, който обмисля да стартира собствен творчески бизнес?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.