NYFW Есен/Зима 2017-та: Oscar de la Renta

Есенно-зимната колекция на Лаура Ким и Фернандо Гарсия е всъщност и техният дебют при Oscar de la Renta. Факт е, че всички очакваха с нетърпение да...

Есенно-зимната колекция на Лаура Ким и Фернандо Гарсия е всъщност и техният дебют при Oscar de la Renta. Факт е, че всички очакваха с нетърпение да видят работата на дизайнерите, които не само че допреди две години работеха там като част от дизайн екипа, но и също така се справят брилянтно добре със собствения си бранд Monse.

Трудно е да балансираш с две толкова отговорни и креативни роли, а резултатът съответно съвсем не оправдава очакванията. За разлика от Monse, където младите дизайнери са се справили отлично (колекцията ще разгледаме подробно утре), при Oscar de la Renta дрехите се усещат демоде. Безспорно ретро, но не по начин, който изглежда модерно, Ким и Гарсия се опитват да разгледат типичната за къщата елегантност под формата на вечерни рокли, повлияни от работата на самия Оскар. Наблюдават се още панталони тип 'цигара' в комбинация с кореспондиращи им сака и сравнително спортни елементи, които обаче изглеждат някак не на място.

Очевидно, дизайнерите тепърва имат да разработват естетиката си при de la Renta и тази сравнително слаба колекция не е фатална. Не един или двама дизайнери са минали по трънлив път, докато ясната формула за успех кристализира и затова, оптимистично настроени, очакваме следващия по-добър опит на Ким и Гарсия.

Коментари: 1

L
llumpy (2017/02/16 / 10:16)
Прекрасно са се справили дизайнерите. Нямат слаб тоалет. Ако последните тенденции са кич това какво означава - че ще трябва да се прави кич, за да се оцени, за да бъде на гребена на вълната, за да бъде всепризнат от някакви модни, всезнаещи псевдоавторитети и повтарачите след тях? Това е Оскар де ла Рента. Това са рокли и костюми в класически стил. Това не е Гучи ли Версаче. И едно дете ще забележи разликите. На който не му харесва или смята, че е "демоде" или нещо подобно - да гледа кич и да се кефи. Оскар Де Ла Рента винаги е правил страхотни тоалети. Коледни елхи, ходещи железарии и т. н. бедствия - пълно е с такива. Но това е различно, и е прекрасно !!!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia