Следва

Кой кой е в модата днес: Antonio Berardi

18 урока по стил от Одри Хепбърн

Откакто възходът й към славата започва през 1951 г., след като се появява на Бродуей като главната героиня в „Джиджи“, Одри Хепбърн никога не е напускала...

преди 7 години

Откакто възходът й към славата започва през 1951 г., след като се появява на Бродуей като главната героиня в „Джиджи“, Одри Хепбърн никога не е напускала светлината на прожекторите. Нейната знаменита филмова кариера разцъфва малко след това, а естественото очарование от неповторимия й стил, все още живее в общественото съзнание. Дори и онези, които не са живели през годините на боксофис славата, със сигурност са виждали и са се вдъхновявали от емблематичните снимки на Холивудската легенда. Коя от нас не е съзерцавала с възхита кадри от „Закуска в Тифани“ - филм, който утвърди статута на Хепбърн като модна икона? Днес си припомняме класата и изискаността на красивата актриса,с които можем да боравим и през 2017, тъй като стилът няма срок на годност, а женствеността е надвременна.

1. Понякога напълно изчистената рокля, е всичко, от което имаме нужда. Нека оставим извивките на тялото ни да привлекат вниманието.



2. Ръкавиците добавят нотка изтънченост към всяко облекло. Наивният вид на Хепбърн, често се превръща в символ на изисканост, благодарение на безупречните й бели ръкавици.



3. Винаги предпазвайте лицето си от слънцето със стилна плетена шапка. Грижите се както за кожата си, така и за аристократичната си осанка.



4. Нощницата не винаги трябва да е направена от оскъдни дантелки. Понякога сексапилът и женствеността са именно обратното на съвременната разголеност.



5. Колан, пристегнат в талията създава прекрасна форма. Хепбърн разчупва обикновената карирана рокля с кожен колан и страхотна барета.



6. Можем да носим корона, дори и да не сме кралски особи. Хепбърн знае, че всяка жена трябва бъде третирана като принцеса.



7. Не e страшно да облечем костюм с папийонка. Хепбърн носи мъжки облекла, в комбинация с плътна очна линия и ярко червило, което я прави ужасно секси.



8. Класическата бяла риза с яка никога не излиза от мода.

9. Червеното червило също никога не е грешка. (Освен това не можем да не отбележим невероятно идейната й златна лента за ръка).

10. Изчистеното colour blocking създава класически вид. Нужно е само да добавим обемни сандали и обеци, привличащи погледа и всичко е чудесно.

11. Жените могат да носят мокасини точно толкова непринудено, колкото и мъжете.

12. Слънчевите очила си отиват с буквално всяко облекло - дори и официалното. В знаменития филм „Закуска в Тифани“ Хепбърн комбинира пластмасови очила с елегантна рокля и скъпоценни бижута.



13. Открийте класическа и практична чанта. Тази изчистена чанта от туид може да се носи всеки ден с почти всички видове тоалети.



14. За да изпъкнем наистина, трябва да изберем нестандартен модел... каквото и да било. Късата сватбена рокля на Хепбърн и нежният шал около главата, са много по-отличителни, отколкото традиционното облекло за случая.



15. Добре направената очна линия може да омекоти късата подстрижка. Лицето на Хепбърн винаги изглежда ултра женствено, благодарение на силата експертно поставения грим.

16. Ултра дългите мигли стоят невероятно на по-възрастни дами. Няма възраст, на която да сме твърде стари, за да пърхаме с поглед.



17. Късните 40 са идеалното време да се покриете с ексцентрични бижута. Зрелостта не е добра приятелка с кича и затова трябва да сме внимателни, но това е възрастта, на която онези младежки притеснения относно външността ни, са изчезнали, а увереността кара всичко да изглежда добре.



18. Последният и най-важен урок: да носим дрехи, в които можем да бъдем себе си.

More