Следва

Дързък стрийт

Стил урок на седмицата: В страната на сънищата

Първоначално пижаменият тренд бе само леко загатване с широки копринени панталони, ризи в пастелни цветове и дантелени акценти...

All fashion преди 7 години

Първоначално пижаменият тренд бе само леко загатване с широки копринени панталони, ризи в пастелни цветове и дантелени акценти. След това видяхме завръщането на слип роклята, която оставя малко на въображението и отправя мислите ни директно към спалнята. И въпреки че очаквахме и тази тенденция да премине след няколко сезона, както и много други, нежният будуарен шик придобива все по-голяма популярност.

През изминалата година дизайнери като Alexander Wang и брандове като Givenchy и Celine ни показаха как можем да носим цели пижамени сетове, дълги сатенени ризи и топове с дантелени акценти, напомнящи времето за лягане, като част от облеклото си за навън.

А тазгодишните Седмици на модата утвърждават, че блясъкът на вечерния копринен халат не е ексклузивно домашен.
В Милано се развяха десетки нежни принтове, дълги кимона, бродирани кафтани и много ресни при връхните дрехи за пролетта и лятото. Същото се отнася за Лондон и Париж.

На ревюто на Burberry забелязваме невероятен копринен халат, сякаш правен по поръчка за Хю Хефнър или изваден от гардероба на Ким Новак в „Световъртеж”.

За да постигнем по-небрежно излъчване, само трябва да наметнем шарен халат с едър принт върху чифт скини дънки и бяла изчистена тениска. Комбинираме с елегантен ток, мини чанта и оставяме коприната небрежно да се развява след нас, докато вървим - загадъчно, секси и ултраженствено.

За по-елегантни поводи можем да вземем нагледен пример от Оливия Палермо, която съчетава яркочервено кимоно със семпла бяла рокля и черен чорапогащник, които не само се съчетават прекрасно помежду си, но и създават една мултикултурна копринена магия – стилна, смела и много женствена.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.