Следва

Българка се завърна с 6 златни медала от световното по ушу в Хонконг

Телефонът на Хитлер беше продаден на търг за 243 хиляди долара

Червен, исторически, с марка Siemens и начална цена от 100 хиляди, любимото средство за връзка на Адолф Хитлер, открито през 1945 година от...

Стил преди 7 години

Червен, исторически, с марка Siemens и начална цена от 100 хиляди, любимото средство за връзка на Адолф Хитлер, открито през 1945 година от съветски войници в берлински бункер, беше продадено за 243 000 долара на търг от Alexander Historical Auctions. Апаратът е предаден от открилите го войници на английския офицер сър Ралф Райер, чието семейство пази в тайна находката повече от 70 години.

Свръхвисоката постигната цена (очакванията са pа около 200 хиляди долара при начална цена от 100 хиляди) се отдава освен на колекционерската стойност, и на добрия ПР на аукционната къща, която заяви преди търга, че се продава: "възможно най-разрушителното оръжие на всички времена, лишило от живот милиони хора по света".

На същия търг е продадена (на различен купувач) и мраморна фигурка на куче, също принадлежала на Хитлер, за 24 300 долара.

More Стил

NOVA излъчва ексклузивно на живо полуфиналния двубой между Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро

Спорт преди 7 години

NOVA ще бъде единствената национална телевизия, която ще излъчи на живо полуфиналния двубой от ATP Стокхолм Оупън между Григор Димитров и аржентинеца Хуан Мартин дел Потро