VIVACOM сближава хората, развива регионите

За втора поредна година специалната програма на VIVACOM, в партньорство с Български център за нестопанско право, разработващ методологията на проекта, съдейства за развитието на различни райони в България...

За втора поредна година специалната програма на VIVACOM, в партньорство с Български център за нестопанско право, разработващ методологията на проекта, съдейства за развитието на различни райони в България и стимулира участието на по-малките местни общини и общности. 13 от общо 279 проекта спечелиха финансиране във VIVACOM Регионален грант за тази година, като максималният грант за проект е 5000 лв.Основните критерии, които определиха победителите в надпреварата за грантовете, са три: общодостъпна полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за конкретна общност от хора, въвличане на местната общност и новаторство. Кандидатурите на предложенията са на неправителствени организации, училища и читалища от 29 области в страната, като 45 от тях са подадени от села и 234 от градове. Над 190 от предложенията са подготвени от граждански организации, 34 са предложени от училища, а 44 от читалища. Най-много предложения са дошли от областите София град, Пловдив, Русе, Хасково, Велико Търново и Варна в седем сфери: образование (93), обществена среда и местна общност (66), социална сфера (38), спорт (25), култура и изкуство (21), здраве (14), екология (12).Благодарение на второто издание на VIVACOM Регионален грант, проектът „Село назаем“ на Народно читалище "Съзнание-1927" в с. Долни Вадин ще привлече 15 младежи от града да се потопят за 10 дни в живота на селото с всички негови радости и несгоди. Те ще живеят в домовете на местни семейства, ще подарят своята енергия, грижа и внимание на възрастните хора и ще потърсят решения за съживяване на селото.

Финансиране ще получат и TimeHeroes за провеждането на обучения сред доброволчески клубове и ученици от 5-и до 12-и клас с интерес към доброволчеството.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.