Следва

Есен/Зима 2017-та: Най-добрите чанти от дефилетата

Кой кой е в модата днес: Rachel Comey

Рейчъл Коми e американска дизайнерка, чийто едноименен бранд процъфтява в централен Ню Йорк...

All fashion преди 7 години

Рейчъл Коми e американска дизайнерка, чийто едноименен бранд процъфтява в централен Ню Йорк. Открива първия си бутик в Сохо през 2014 под формата на задушевно приятелско соаре, създавайки атмосфера за разговори и дискусия, съвсем в противовес с хаоса и паниката около модните седмици. Марката Rachel Comey включва дамска и мъжка колекция, всяка допълнена от линия обувки и аксесоари.

Идва от Хартфорд, Кънектикът и се мести в Ню Йорк, за да следва мечтата си да бъде художничка. Междувременно прави дрехи са бързоразвиващата се музикална сцена и колаборацията, която прави с Gogol Bordello носи място за нея и групата в Whitney Biennial през 2001. Стартът на собствения й бранд е малко след това с мъжка колекция и с подкрепата на вече лоялни почитатели. До 2004 Коми пуска и дамска, както и обувки. Печели популярност с изкусни персонализирани платове, чист модерен силует и цели към реално потребление от „нормалните“ хора.

Дизайнерите, които я вдъхновяват са Клер МакКардъл, Соня Делоне, Шарл Клайбакер, Токио Кумагай и Джуня Уатанабе, а любимата й работа е скулптурата. Вече почти 20 години е в Голямата ябълка и най-често се върти около Битака на 26-та улица, книжарницата Strand, Taxter & Spengemann, галерия, която обаче затваря врати през 2011.За обяд предпочита Корейския квартал, но любимият й ресторант е италианският Ballato.





Колективът й е сплотен и приятелски, а първите двама сътрудника на Рейчъл все още са нейната дясна ръка след повече от 10 години работа. Дебютното им шоу през 2001 се случва на паркинг – подиум, сградата служи за бекстейдж. Без външно финансиране, брандът стъпва на крака полека и след включването на дамска колекция, започват да правят и традиционни runway шоута. За Рейчъл това не е достатъчно, губи й се сплотеността между хората от първите ревюта. И така, въпреки опасенията на PR екипа й, през 2013 се случва първата модна вечеря, а поредицата се превръща в традиция около Модните седмици. Сред имената на гостите са Трейси Елис Рос, Джъстин Вивън Бонд и Синди Шърман.






 

More All fashion