Следва

Louis Vuitton Pre-Fall 2017: Парижки футуризъм за красавици

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Поредната доза фешън издънки!...

All fashion преди 7 години

Тотал щета

Мислехме дори да не споменаваме Sofia Fashion Week, по ред причини, като най-тежката от тях е защото там просто няма нормална, дори средностатистическа мода. Уви, обаче, няма как да подминем "жестоките" колекции: на Златка Райкова - Bless, където ставаме свидетели на кофти рокличи с деколте до пъпа и "интересни" бански, които...

... както и колекцията на Виктория Джумпарова - Purple 17, при която станахме свидетели на модели, които разнасят малки кученца на ръце в комбинация с Мики Маус принтове и пачове...

Въпреки това, и добрият пример на Sofia Fashion Week съществува - като студентските колекции от НБУ и НХА, но на фона на умопомрачителните други дизайни, идеята и старанието им просто не се забелязват.

Баленсиага сигурно са полудели: 3 670 $ за PVC торба с юрган вътре

Смятате, че имате непогрешим моден нюх? Познайте коя от следните чанти е създадена от луксозна френска модна къща специално за ежедневието на стилната жена и струва 3 670 долара.

А: 

 

Б: 



В:



И така верният отговор е Б. Б като Баленсиага се будалкат с нас. Явно битовизмът и принципът “от нищо нещо” бележат своя връх в така наситения с шантави находки март (да си припомним микроскопичния топ на Urban Outfitters).

Според сайта Net-a-Porter творението на Баленсиага ни помага да открием красотата в ежедневието. Ритейлърите поне са искрени - в описанието е посочено, че продуктът е вдъхновен от класическите торби за пренасяне на спално бельо. Разбира се, пише още и, че е изработен в Италия от минерално обагрена грапава кожа, която кара небесно синьото, морско синьото и златното в бароковия флорален принт да изглеждат по-ярки. Уау.

И, макар че да те вземат за глупак никога не е било особено елегантно преживяване, всичко това си има и плюс. Добрата новина е, че още утре можем да се сдобием с подобен моден експонат на стократно по-ниска цена (бонус: вътре ще има и истинско юрганче).

Copy/Paste

Марката Forever 21 се оказа в центъра на скандал отвъд Окоена, като този път става дума за дизайнерска интерпретация, понякога позната под името copy/paste. High-end лейбълите Smith II и S2 by Smith II съдят бранда за бърза мода, тъй като от Forever 21 са си позволили да "се вдъхновят" дизайните им, вкл. слоганите им. Do Not Touch е изцяло част от новата колекция на Smith II, а Forever 21 вече разпространява спортни сутиени, рокли и какво ли още не с този надпис.

Високи токчета за бебета

Wait... WHAT?!?!?! Правилно четете, вече съществуват обувки на висок ток специално за бебета до 6-месечна възраст. Чепиците се казват Pee Wee Pumps и се опитват да пробият на пазара вече няколко години - чудим се, защо ли не се е случило... Иначе казано, пантофките с интересен добавен ток, идват във всякакви цветове, че дори и принтове, и вече са тотален хит отвъд Океана и Великобритания. Младите майки ги използват за "мамини" фотосесии, в които се мъчат невръстните им пеленачета да приличат на изискани дами.

Ние това можем, макар и нелесно, да преглътнем като наблюдатели, но не и като начин да издокараме собствените си невръстни продължения. А вие?

More All fashion