Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 10.04 - 16.04

Филмите, които ще ви накарат да се влюбите завинаги в Рим, Венеция, Париж...

Ако планирате пътуване или просто искате да научите повече за света, тези филми могат да помогнат в избора ви, да направите маршрута си и да получите порция вдъхновение...

All About Life преди 7 години

Ако планирате пътуване или просто искате да научите повече за света, тези филми могат да помогнат в избора, да направите маршрута си и да получите порция вдъхновение...

Рим: „Талантливият мистър Рипли”


Ако не обръщате внимание на ужасния характер на главния герой психопат на Мат Деймън (и на ослепителната красота на Джуд Лоу), ще можете да разберете колко чудесен е бил животът в Рим през 50-те години. Особено ако разполагате с пари, за да водите такъв разкошен лайфстайл като Дики Грийнлийф. „Талантливият мистър Рипли” ни разкрива всички прелести на италианската столица: оттам може да отпътувате за Венеция, Палермо или за остров Иския…с лекота!

Ню Йорк: „Закуска в Тифани”


През целия ХХ век – от „Когато Хари срещна Сали” до „Сексът и градът” – в своите филми режисьорите се опитват да предадат магическото очарование и постоянната изменчивост на този град. Палмата на първенството обаче ние даваме на класическия стилен филм „Закуска в Тифани”. Този филм може да бъде боготворен поне за стила, с който е изпълнен всеки кадър. Невъзможно е човек да не се влюби в Одри Хепбърн – чаровното модерно момиче, което обхожда с жълти таксита града от центъра до елитния Ийст Сайд на Манхатън в търсене на богати мъже и светски партита.

Дъблин: „Веднъж”


„Веднъж” („Once”) е трогателен филм за двама музиканти, които се срещат в един музикален магазин и веднага се влюбват. От първите кадри (Графтън стрийт) до последните, Дъблин ни е представен като красив, малко суетен, но заслужаващ нашето внимание град. Изглежда е време да планирате следващото си пътуване!

Лас Вегас: „Последният ергенски запой”


Да си признаем, не би ни се искало да преживеем такава луда нощ, каквато са преживели героите на филма (да се събудим и да открием в апартамента чуждо бебе, да видим в банята тигър – не е за хора със слаби нерви). Но „Последният ергенски запой” ни кара да мечтаем за собствени приключения в този град. Кадрите, направени на покрива на „Сизърс Палас”, разкриват завладяващ изглед на Вегас, а сцените от казиното ни съблазняват да изпитаме късмета си на игра със зарове.

Лондон: „Наистина любов”


Когато мислим за филм, представил най-добре атмосферата на Лондон, постоянно се връщаме към Ричард Къртис и неговия филм „Наистина любов”. Като че ли в нито един друг филм не е предаден така добре духът на Лондон, както в него: Центърът на Лондон, домът на Питър и Джулия в Нотинг Хил, тълпите на Оксфорд стрийт по Коледа. Не пропускайте и встъпителните и заключителните сцени от летище „Хитроу”.

Лос Анжелис: „Хубава жена”


Само Джулия Робъртс може да превърне героинята си – жена с леко поведение - в цялостен, предизвикващ симпатия образ. И само Лос Анжелис може да бъде чудесен декор за този филм. От Холивуд до Бевърли Хилс – „Хубава жена” ни показва Южна Калифорния от нейната най-прекрасна страна: какво по-хубаво в историята на киното от шопинг по „Родео Драйв”. Този филм трябва да се види още веднъж!

Флоренция: „Стая с изглед”


Централно място в този филм действително заемат катедралата „Санта Мария дел Фиоре” и Палацо Векио. Заслужава си да гледате „Стая с изглед”, за да разберете колко романтична е била Италия в началото на ХХ век и колко млади са били Хелена Бонъм Картър, Маги Смит и Джуди Денч.

Венеция: „Туристът”


Независимо от звездния състав по непонятни причини лентата получи много противоречиви критики. Всъщност те в никакъв случай не се разпростират върху самата Венеция. След като гледате „Туристът”, ще ви се иска да почивате в разкошните й хотели и да се разходите с гондола по нейните канали.

Токио: „Изгубени в превода”



Повечето сцени от филма са снимани в хотел „Парк Хаят Токио”: тези панорамни снимки се виждат от прозорците на бар „Ню Йорк”. Дори само те карат сърцето да затупти по-бързо. Но истинската магия настъпва, когато двойката напуска хотела и се разхожда из улиците на Токио, осветени от нощни огньове.

Париж: „Полунощ в Париж”


Само Уди Алън умее майсторски да обедини в един филм съвременен Париж с Париж на 20-те години, запазвайки при това както противоречивостта на първия, така и очарованието на втория. От впечатляващата Айфелова кула до нощите на приятелски разговори с Хемингуей: ако можехме само да видим града така, както го е видял героят на Оуен Уилсън!

Барселона: „Вики, Кристина, Барселона”


Можете да припаднете, когато гледате как Вики и Кристина разглеждат световноизвестните забележителности на Барселона: Фамилия Саграда, Дом Мила и други популярни места. Но истински да се влюбим в този град – град на испанските вина и романтиката – ни кара загадъчният Хавиер Бардем.

Стокхолм: „Момичето с драконовата татуировка”


Мрачна и вълнуваща история, която ни най-малко не ни пречи да се влюбим в Стокхолм. Тук всичко е прекрасно: от покритите със сняг планински върхове до клубните сцени. Успехът на филма (и на книгата) превръща „Момичето с драконовата татуировка” в една от най-добрите творби в криминалния жанр и вдъхновява много любители на детективските истории да посетят загадъчната Швеция.

Буенос Айрес: „Дневниците на мотоциклетиста”


Основаният на личните спомени на Че Гевара филм разказва за двама приятели, които тръгват на пътешествие из Южна Америка през 50-те години. Разбира се, Мачу Пикчу завладява, но градската романтика грабва зрителя още преди началото на пътешествието: родният град на приятелите – Буенос Айрес, е невероятно красив.

Единбург: „Винаги в същия ден”


Независимо от това, че в голяма част от филма повествованието е за събития, които не са в Шотландия, тази страна играе немалка роля за любовта между Ема (Ан Хатауей) и Декстър (Джим Стърджес). Младите хора се запознават в Единбургския университет, заедно катерят хълма Артурс Сит, бягат надолу по „Кралската миля” и постоянно вършат нещо заедно в течение на следващите 20 години.

Делхи: „Яж, моли се и обичай”


Откровено признание: След като гледахме този филм, ние безвъзвратно се влюбихме във всички три поклоннически места на героинята на Джулия Робъртс. Макар че Ню Делхи, в който тя пристига, за да се моли, покори сърцата ни повече от всичко друго. Особено епизода със сватбата на двама индуси. Никой от нас не би се отказал от такава шикозна церемония.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.