Следва

Арабски нощи

u n d e r w a t e r m o o d: Остават няколко дни до жестокото дизайнерско събитие

Новото лятно дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22 ще ни отвлече от 8 до 30 юни...

All fashion преди 6 години

Новото лятно дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22 ще ни отвлече от 8 до 30 юни на морска разходка с лодка и потопи в дълбините на екзотичния подводен свят, а дизайнерите ще ни облекат в свежи моряшки раета или органични триизмерни повърхности и форми, сякаш изплували от дъното на океана.

олющената красота на пристанищата. тюркоазената дълбочина на океана. екзотиката на подводния свят и неговите обитатели. силуети на потънали кораби и заровени в дълбокото истории. следи от времето и рисувани от природата картини от драскотини. носталгия по пътуване и завръщане. ритъм на вълни. подводни бийтове. пулсираща енергия на живот в дълбокото. потопи се. отплавай. плувай. акостирай.


Конкретната инспирация за новата тема на ИВАН АСЕН тръгна на 13.000 км оттук и ни отведе точно до края на света, потопи и омагьоса в неземната красота на Кейптаун, аквариума Two Oceans, пристанището Hout Bay и безвремието на Нос Добра надежда! Тези живописни места ни убедиха в това, че природата е най-силният творец, а времето рисува несъзнателно така красиво, че дъхът ти спира!

За предстоящото лятно събитие, дизайнерите от екипа на ИВАН АСЕН 22 Prototype 23, MINTY, Ham & Eggs, YOD by Яна Дворецка, Георги Флоров, nelmit, Росица Мршич, Roses of the Queen’s Dog, Jar & Jam, Динка Касабова, Диляна Иванова, GIZDA by Катя Лозанова, Радостина Клинкова, Славина Петрова, Милена Начева, Теодора Шуманова, Мая Матева, Ива Григорова, Мая Каранешева, бижутерите Виктор Павлов и Калина Филчева и дебютиращите в дизайнерския шоурум нови имена PLIK, Емилия Емилева и Даяна Ангелова ще създадат модели и аксесоари, които са или със строга маритимна графичност в класическото „крайбрежно” съчетание от свежите, чисти цветове бяло, синьо и червено, или пък потопени в дълбоките тюркоазени акварелни нюанси на подводния свят:

Акценти при използваните структури, повърхности и десени в моделите са цветни, контрастни съчетания от раета, които ще бъдат конструктивистични, прекъснати, образуващи собствени графики, с добавени фигуративни или геометрични форми. Триизмерни повърхности, ще бъдат създадени чрез двуцветни или многоцветни плисета, фризета, а по ръбовете или от вътрешната част на плисето ще са видими цветни линии. Ще се играе с плисета, хоризонтално или диагонално пресечени с контрастен цвят, както и със съчетанието на гладки раирани повърхности с триизмерни. Геометричните принтове върху гладки или плисирани материи създават разчупена графична визия.

Силуетите, формите и материалите напомнят на потънали скелета на кораби, а изящната структура и прозрачност на медузи вдъхновяват нагънати като оригами форми. Бижутата и аксесоарите са от смолести или гумирани материали, винил, силикон. Двулицеви кожи образуват двуцветни триизмерни повърности чрез прорези, промъквания, нагъвания. Материалите са характерни с пенести структури като на разбити вълни. Леките платове съдържат вискозени, копринени и полиестерни нишки, раета в преливащи цветове, иризиращи и омбрé-ефекти, тактилни люспести повърхности.

През времетраенето на събитието от събота, 17.06. ще се проведе специалният дизайнерски уикенд „Впечатления от едно пътуване”, в рамките на който дизайнерите Нели Митева и Александър Гергинов ще покажат съвместната си капсулна колекция, вдъхновена от Южна Африка.

Интериорно оформление: Диляна Иванова
Графичен дизайн: Боряна Чернева

Специално за събитието ще бъде проведена модна фото-сесия с фотограф Атакан Узун.

Партньор на събитието е ESTHEDERM – френска дермокозметична марка с 40 годишна история и същевременно визионерна концепция: всички формули на продуктите са базирани на клетъчна вода – копие на водата в клетките в нашето тяло. Тази иновация на световно ниво, както и тематичната свързаност е предпоставка за вдъхновение и смелост в предстоящата колекция.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.