Следва

#foodlovers! Горещият Lunch Box на Петя

Моят летен куфар за дълъг уикенд: Йоанна 2017

Едва дойдох до работа (даже ще призная, закъснях с 10 минути, но това все едно не съм го написала)...

All About Life преди 6 години

Едва дойдох до работа (даже ще призная, закъснях с 10 минути, но това все едно не съм го написала).

Петък е! И най- вероятно някои от вас абсолютно се припознават в утрото ми. НО! Какво да се прави, случва се когато до последно опрявяш багажа за така дългоочаквания уикенд! Внимаваш да не забравиш: четката за зъби!, зарядното!, някои други абсолютно препоръчителни и задължителни елемента, като слънцезащитен лосион, и всички онези невероятни съвети, които си получил навреме, за да запазиш косата си в перфектно състояние, пазейки я от жаркото слънце и с грижа за нея след като си преплувала (може би) половин океан в двумeтровия басейн за около няма и ден.

Какво да се прави, когато си русалка, цяла седмица заточена в града, само едно мисловно докосване до морската вода е необходимо, за да пуснеш котва в морето за цял уикенд!

Обожавам това време, дните стават по-дълги, нощите - неусетни, тотално безвремие! Но през деня слънцето не спи, все по-интензивно е, а приятната разхлада, която си подаряваме цял ден в басейна или морето могат да се окажат доста triky за косата! НЕ ЗАБРАВЯМ своя SUMMER OCEAN WAVES на Алтерна за секси плажни къдрици, който ще поддържа чаровно небрежния ми секси плажен вид!

Разбира се, слагам 50-факторовата защита на Eucerin, в слънчевия куфар на Samsonite, която ще опази снежно бялата ми кожа. Взимам със себе си и червената "музикална кутия" JBL, която има силата да озвучава с красива мелодия (и не само) всяка точка и докрай света! 



Мятам в куфара чифт очила от Zara и плажна кърпа! Естествено и всякакви блестящи дрънкулки и купища дрехи (все едно тръгвам за месец!) са неизбежно 'скрити" една под друга небрежно в компактното пространство на жълтото ми тревъл-бижу.

Сламена шапка! OF COURSE! Любим плажен аксесоар, който сътрудничи на вече споменатия ми незаменим summer ocean wave - любовният воал на косата ми.

Накрая, без да е последно, взимам книга, за приятна компания през някой слънчев следобед и потеглям!

Ариведерчи! И до понеделник!
 


! Не забравям да взема със себе си и следните съвети от приятел COCO Dry Bar&More:

1. Носете шапки, толкова са актуални

Фенове на шапки ще се радват да знаят, че флопи шапки и бейзболни шапки ще ви помогнат да защитите косата. Препоръчваме и шалове като шикозен начин да се скриете от лъчите. Те са и доста подходящи, ако денят е ветровит за предпазване косата от заплитане. Трябва обаче да знаете, че докато шапките определено са полезни, те сами по себе си не са достатъчни.

2. Задължителните продукти за коса

Преди да излезете, е важно да покриете косата със защитен продукт. Както и да я оставите хидратирана след плажа. Особено важно за тези от вас с боядисана коса, за да запазят цвета ярък, а косата - бляскава и хидратирана. Момичетата от COCO dry bar препоръчват продуктите на Алтерна. Продуктите от колекцията Bamboo BEACH, както и всички останали продукти на Алтерна осигуряват максимална защита на цвета и пълна UVA/UVB защита от вредното влияние на слънцето. Специалните формули ще предотвратят увреждането и от хлорираната вода в басейните и солите в морската вода. А най-хубавото, в типичен Алтерна стил те не съдържат нищо, което е вредно за теб.

3. Нанасяйте няколко пъти продукта на косата през целия ден

Точно както при лицето и тялото, SPF продуктите трябва да се прилагат отново на косата през целия ден, за да се осигури оптимална защита. Най-лесни за употреба са продуктите под формата на спрей. Но ако се спрете на крем консистенция също няма да е толкова непосилно да го използвате. Опитайте се да не се сещате, след като вече сте на плажа - за максимална защита нанесете продукта още преди да сте прекрачили прага на дома или хотелската стая (а за тези от вас, които са на къмпинг и по цял ден са на слънце, тези продукти да животоспасяващи).

4. Използвайте силно хидратиращи шампоан и балсам

Правилните шампоани и балсами са от съществено значение за боядисана коса, за да се запази всеки кичур здрав. И правилните продукти също могат да помогнат при окисляването и UV пораженията от слънцето. Преди да купите нов продукт, проверете с вашия фризьор или на етикетите за подробности относно UV защита и окисляване.

5. Винаги мокрете косата преди и след влизане във водата

Не влизайте в басейна без първо да овлажните косата. Чистата вода преди плуване ще помогне на кутикула (най-горния слой на косъма под формата на застъпващи се плочки) да не поглъща хлора, а след плуване ще помогне да се премахне натрупването на хлор. Ако не искате да се мокрите, друга хитрина е да нанесете по дължините на косата продукт от типа ВВ крем, който да предпазва и да хидратира едновременно.

6. Забавлявайте се с плитки

Горещите летни дни, хлорът и солта, в комбинация със средна до дълга коса, могат да бъдат катастрофа, която не искате да ви се случва. Сплитането на косата може да ви помогне да избегнете заплитането й от вятъра, излагане на прекомерни количества хлор и солена вода. Експериментирайте с различни стилове , като ние бихме добавяли към всеки кичур балсам без отмиване, който да защитава косата. Вечер разплетете плитките за меки, супер секси плажни вълни без сухата пясъчна текстура на косата.

и още няколко>>> тук.




 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.