Следва

Да или Не? Флоралният тоалет на Мелания Тръмп

Грижа за кожата след слънце

Да поглезим кожата си след слънце...

преди 6 години

Лятото е времето в което, събираме най- много слънчеви лъчи, но те не винаги са толкова благоприятни за кожата ни. Хубаво е винаги след плажния ден, да я подхраним и възстановим.
Ето няколко рецепти, които можете да приготви вкъщи. За да можете да приложите готовите продукти, ще ви е нужно шишенце със спрей-помпа.

Възстановяващ букет: лавандула, евкалипт и алое


Най–често срещаната съставка в продуктите за грижа след слънце е алое вера. Притежава лечебни свойства, действа успокояващо и облекчава раздразнената кожа.
Смесете 8 с.л. етерично масло от алое с 5 с.л. вода, прибавете 5 капки масло от евкалипт и още 10 от лавандула. Охладете вече готовата смес. Разклатете бутилката преди употреба.

Ябълково прераждане: ябълков оцет, алое и лавандула

В чаша оцет прибавете 1 с.л. сушен градински чай и оставете да престои за около 2 часа. След което, в бутилката прибавяте 1 с.л. от вече готовият ябълков оцет, заедно с 4 с.л. масло от алое, 5 с.л. вода и 10 капки етерично масло от лавандула. Смесете добре и охладете.

Розово подхранване: масло от сандалово дърво, розова вода и масло от нероли

За да облекчите и успокоите раздразнената кожа, използвайте етерично масло от сандалово дърво. От него добавете 10 капки, 10 капки масло от нероли и 2 с.л. розова вода. Разклатете добре и охладете.

Възстановяваща терапия с масла: масло от ший, масло от жожоба и зехтин

Смесете 1 с.л. масло от ший с 1 с.л. зехтин, към тях прибавете 1 с.л. масло от жожоба и 5 с.л. вода. Преди употреба, разклатете.

Билкова отвара: зелен чай, вирджински хамамелис (witch hazel), алое и лавандула

В чаша с гореща вода добавете 2 с.л. зелен чай и оставете за 5 минути. След като се охлади, го пресипете в шише и добавете 1 ч.л екстракт от вирджински хамамелис, 2 с.л. масло от алое и 10 капки масло от лавандула или невен. Разклатете и охладете.

More