Следва

40 години от първия сателитен сигнал от България към космоса

Организаторите на SOLAR Summer няма да съдят вицепремиера Валери Симеонов

Организаторите на SOLAR Summer няма да съдят вицепремиера Валери Симеонов

Music преди 6 години

Организаторите на SOLAR Summer фестивал нямат никакво намерение да съдят вицепремиера Валери Симеонов.

Във връзка със случващото се в курортен комплекс Слънчев бряг, организаторите на най-големия и ежегоден летен фестивал SOLAR Summer взеха решение да го прекратят преждевременно.

Към момента, а и през целия сезон, липсват подходящите условия, които да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията.

SOLAR Summer е фестивал, който се провежда повече от 10 години в Слънчев бряг и в частност на южния плаж на курорта - Cacao Beach. През всички тези години на този плаж са организирани участия на най-големите имена в света на електронната музика, а през курорта са минали хиляди фенове, дошли да видят имена като Fatboy Slim, Armin van Buuren, Pete Tong, Tiesto, Richie Hawtin, Fedde Le Grand, Mark Knight, Victor Calderone и други, което направи Слънчев бряг една от най-желаните парти дестинации в Европа, наред с Ибиза и Миконос, и постави курорта на челни места в редица световни класации.

“Никога не сме си представяли ситуация, в която на световен топ артист музиката може да бъде спряна, а техниката конфискувана. Във времената на социалните мрежи, новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа както на България, така и на нас като организатори.Очакваме всички компетентни органи да вземат адекватно становище по въпроса без постоянно да си прехвърлят отговорности, както се случва в последните 10 дни.”, коментираха от YALTA CLUB.

В нито един момент обаче организаторът Ялта клуб не е имал намерението да съди когото и да е във връзка със случващото се в к.к. Слънчев бряг. Единственото желание е да се проведе конструктивен диалог по темата за бъдещето на този комплекс и неговия статут.

Домакин на събитието всяко лято е комплекс CACAO BEACH. Позицията на този комплекс относно случващото се бе изразена от Иван Дончев, който е управляващ съдружник в CACAO BEACH. Позицията му, изразена лично в „Здравей, България“ по Nova TV, е, че Cacao Beach ще търси правата си по съдебен ред, тъй като отмяната на фестивала носи вреда на комплекса и води до пропуснати ползи.
 

 

More Music