•  

Играй и спечели ТРИ топ книжни заглавия!

Играй и спечели ТРИ топ книжни заглавия!

 

Както може да се предположи за една модна редакция - изобилието от книги, албуми и всякакъв вид четива - не липсва!

 

Именно това разнообразие от автори и многообразни заглавия ни провокира за следната игра с вас! Всички знаят, че да вземеш решение, когато избираш между две неща е лесно, за разлика от това когато избираш между 100! За това учтиво ми молим: ИЗБЕРЕТЕ НИ КНИГА!

Напиши ни коя е книгата, която си прочел/а последно и ЗАЩО аджеба си заслужава да я прочетем и ние!
Тази, която ни грабне най-много ще донесе на своя собственик три чисто нови и ТОПЛИ, ТОПЛИ книги, които подбрахме специално за вас: Карин Слотър - "Красиви момичета", Кейт Аткинсън - " Живот след живот" и Питър Мей - "Шахматните фигури"

Ще очакваме с нетърпение вашите предложения, като коментар под статията или на познатия адрес: Igra@viewsofia.com, защото времето захладнява, а както знаете няма по-хубаво от това да си се сгушил на топло с ... хубава книга в ръка!
 

Коментари: 18

V
vimati (2017/09/09 / 12:53)
"Зовът на кукувицата" от Робърт Галбрейт ( Дж. К. Роулинг). Като върл фен на Роулинг и нейното творчество нямах съмнения, че новата й криминална поредица под псевдонима Робърт Галбрейт ще е интригуваща, но тази книга надмина очакванията ми. Това е една изключително завладяваща история, в която се потапяш още от първата страница и до последната не можеш да я пуснеш. Историята, която създава Галбрейт е толкова непредвидима...мислиш си, че си я разгадал, а всъщност си бил толкова далече. Ако искате да прочетете книга, която Ви държи в напрежение до самия си край, това е книгата за Вас. Приятно четене!
C
cookie88 (2017/09/07 / 18:49)
"Списъкът с моите желания" от Грегоар Делакур е много истинска книга, има голяма доза реализъм в нея. В книгата се разказва за радостта от малките неща и как "многото" не ни прави щастливи. "Вероника решава да умре" от Паулу Коелю е много хубава, психологическа книга, кара те да се замислиш. Почва песимистично, но завършва позитивно. Показва, че за всеки има "светлина в края на тунела". "Нищо" от Яна Телер също е прекрасна книга, става и за тийнове и за възрастни. Тази книга ме развълнува и ужасѝ едновременно. Интересно е какво можеш да извършиш и изгубиш в търсене на смисъла.
S
sonictemple (2017/09/05 / 13:32)
Препоръчвам горещо "Човек на име Уве" на Фредерик Бакман. Въпреки, че избягвам да чета книгите след филма, в този случай книгата ме грабна много повече. Толкова истинска история и персонажи и размисли за дребните неща от живота, които всъщност са най-ценните. Четиво, което те кара да се замислиш за доброто, добрата дума, постъпка и глобалният ефект, който биха предизвикали....
M
Megci97 (2017/09/05 / 08:31)
Красив негодник
L
ludmila (2017/09/05 / 08:20)
,,Любимата формула на Професора“ от Йоко Огава точно преди да завали снощи и ми стана много уютно. Особено когато и в книгата се развихри гръмотевична буря - изобщо нямаше нужда да се пренасям при героите, за да я изживея. Ако приемем, че повечето книги разказват историите си, то тази тихичко я нашепва и това ми подейства добре на душата. Все едно се прибираш у дома след прекрасно, но изморително пътуване. Струва ми се, че много умело са съчетани и описани сложността и скромността – не само в математиката, но и в хората. Тихичка книга, прекрасна!
M
mimsiim (2017/09/04 / 18:03)
Здравейте, обожавам книгите и творчеството на Дан Браун - Шифърът на Леонардо, Изгубеният символ и цифрова крепост са мойте топ 3. Изпълнени с мистерия, загадки и тайни ме държаха със затаен дъх до последната страница. Четейки книгите на Браун, човек развива не само въображението си, но и интуицията си. Харесва ми, че вплита и библейски вярвания, но с дискретна умереност. Дан Браун е авторът, на който трябва да отделим част от забързания си живот, да се потопим в магията на неговото въображение.
P
Polina27 (2017/09/04 / 07:36)
Току що приключих "Анна и планината". Хора, ако ще я четете, моля, не го правете по време на лятната ви почивка. Тази книга ще ви изпие и слънцето, и радостта, и надеждата. Бях малко предубедена в началото- българска авторка, неизвестна за мен. Очаквах клишета, муден сюжет, изкуствени реплики. А всъщност книгата ме разтърси. Това е история за рухването на един свят и за съграждането на нов. За тези, които успяват да намерят своето място и за онези, които се сриват, търсейки го. История за разбити мечти, за неосъществени копнежи, за липсата на любов и за отчаяната нужда да я намериш. За това, колко лесно можеш да изгубиш пътя, но колко трудно е отново да намериш себе си. За грешките и егоизма на родителите и за това колко лесно можеш да съсипеш бъдещето на децата си. Без значение, че го осъзнаваш. Без желание да се поправиш. За заслепените от собствените си нужди и пороци и за тези, които дори не осъзнават, че думите и делата им белязват нечии животи и ги предопределят до самия им край. Искрено съм впечатлена от романа и го препоръчвам на всеки, който иска да достигне до дълбините на човешките души, където не всичко е само черно или бяло.
R
razboinik66 (2017/09/03 / 18:08)
"Лагерът на леките жени" от Антон Бараж е книга,която ни връща в епохата на зараждащия се социализъм със всички негативни и глупави възгледи и действия,които искат да обезличаване една епоха, налагайки безумни и дори смешни порядке.Всичко е добре д ред става но от словашкия писател.
B
Bobonita (2017/09/03 / 16:40)
Ако имате нужда да прочетете книга, която да ви разсмее, ако имате нужда от книга, която да ви разплаче, ако имате нужда от книга, която да ви пренесе в средновековна Флоренция, прочетете класиката "ДЕКАМЕРОН" на Джовани Бокачо. Това е уникална книга, която много ме впечатли и освен това е удобна за четене от хора, които не разполагат с много време. Тя съдържа 100 новели. Ако искате, можете да четете една на ден или пък повече- от вас зависи. Книгата е богата на истории, на емоции и на най- разнообразни герои. Четете и се забавлявайте! Тази книга неслучайно е шедьовър в световната литературата.
K
kolev1981 (2017/09/03 / 14:20)
"Бъбрекът" от Щефан Фьогел е последната книга, която прочетох и я препоръчвам на всички! Поразен съм от историята, която се описва тук, от отношението към партньора, към приятеля, към близките! Това е невероятна драма, която е нашия живот.
P
plamen1 (2017/09/03 / 12:07)
Малкият принц е книгата, която чета на племеника ми. Една неостаряваща и завладяваща история за малки и големи. Ние големите също може да почерпим от мъдростта в нея. За мен това е една неомързваща история с голяма дълбочина.
S
Silveti (2017/09/03 / 08:27)
Гръцко кафе на Катерина Хапсали. Емоционален, мистичен, изпълнен с мъка, но и любов роман. Героите, със своя селски чар, си имат своите истории и перипетии. Труден за описване, трябва да се прочете.
L
LatinoFiesta (2017/09/01 / 19:23)
"Първите утринни лъчи" на Фабио Воло- това е книгата, която не просто си заслужава човек да прочете, а която не трябва да пропусне да прочете. Това е романът, който прочетох на един дъх, който ми даде поле за размисли и който преобърна представата ми за изневяра. Книгата е невероятна и с това, че авторът й е мъж, а повествованието се води от жена и то в първо лице, единствено число. Начинът, по който е написана, ме плени. "Първите утринни лъчи" разказва историята на една съвременна жена, която история ме увлече в стихия от емоции и страст. Ако търсите гореща и вълнуваща книга за студените дни, Фабио Воло се е погрижил за това, като е написал тази книга!
A
alex99 (2017/09/01 / 15:06)
Една от последните книги, която прочетох е Маестра. Защо ме впечатли, може да прочетете в блога ми http://gipet.blogspot.bg/2017/08/maestra-lisa-hilton.html
Y
yana_t (2017/09/01 / 12:12)
Брит- Мари беше тук. Защото преди нея ни посетиха многопластовият Уве и ексцентричната баба. Защото и в най- затънтената провиниция кипи живот, защото и най- големите предразсъдаци могат да се обърнат срещу теб, защото никога не е късно да започнеш живота си отначало и защото футболът може би е игра с по -дълбок смисъл. И защото всеки има право да изживее живота си поне два пъти.
Пух (2017/09/01 / 10:47)
Последната книга, която прочетох, бе "Сага за клана Отори". Книгата е изключителна- повествованието е въздействащо, образите са ярки и четейки, се пренасяш в друг свят. Тази книга е уникална за мен, защото не можех да се отделя от нея, а най- поразителното е, че сънувах сюжета й. Докато я четях, ме беше завладяла напълно. Тя включва в себе си три книги, написани по толкова увлекателен начин, сякаш целта на авторката Лиан Хърн е да направи и читателя част от мистичното японско общество и мен определено ме спечели. Романът е тип фентъзи, но той пресъздава и напълно реални житейски истории за любов и човешки взаимоотношения- теми, които са били актуални в Япония преди векове теми, които са актуални и днес. Горещо препоръчвам тази книга! Сега започнах да чета продължението й- "Разгромът", но за него ще разкажа следващия път.
B
Bird (2017/08/31 / 18:22)
Война и мир- защото е въплъщение на миналото, но не звучи старомодно, защото има философски разсъждения и много любов!
E
elivasileva (2017/08/31 / 14:50)
"Любов" на Елиф Шафак, защото е дяволски добър разказ за суфизма и 40те правила на религията на любовта.Обогатяващо четиво за Джелаладдин Руми, наричан Шекспир на исляма. Поздрави от слънчевия остров Санторини в очакване на залеза в Ия...Ако искате фоторепортаж- имате го!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.