Следва

Дизайн за вдъхновение: Номер 156

SUCCESS & THE CITY: Влади Иванов и езикът на Motorola

Хващаме го в края на деня, въпреки че 6 следобед за него не означава край.

All About Life преди 6 години

На работата, на движението, на  прогреса, любопитството или каквото и да е.

Владислав Иванов, превърнал работата си в начин на живот, което ужасно му отива, е General Manager на Motorola за Югоизточна Европа. Крадем точно 50 х 60 секунди от него и времето му, докато пие чай в коледна чаша, защото все пак на кого са нужни рамки и стереотипи, докато си говорим за вечната му любовница - кариерата:



V.S.: Как започва и завършва работният ден, Влади? В детайли ще ни е по-интересно, благодарим!
Влади Иванов:
Ставам рано, в 8 и 10, 8 и 15 и тръгвам, преди 9 вече съм в офиса. Първоначално правя кратка среща с колегите, след това стартира интензивният работен процес, следват множество поредни най-често конферентни разговори и дискусии с колегите от чужбина – както от моя регион, така и с тези от централата ни в Чикаго.

V.S.: Откъде тръгна и докъде стигна?
В.И.:
Откъде тръгнах, докъде стигнах - много интересен въпрос. Всъщност не смятам, че конкретно съм стигнал до някъде, за мен лично нещата в живота не се случват буквално от точка А до точка В. В момента се чувствам уверен в професията си и в посоката на пътя, по който съм тръгнал. В моята работа главно се занимаваме с технология на телефони и общуваме с различни компании и клиенти. С едно изречение, става въпрос за една космополитна професия. Откъде съм тръгнал? Както всички други, от нищото. Но се родих с мечта, от малък ме интересуват бизнеса и технологиите. Започнах с продаване на копирни машини от врата на врата, но ето че, със работа и без никакви контакти, някак стигнах до по-високи позиции. Доволен съм от постигнатото, но и съм гладен за още по-високи резултати

V.S.: Кой ден е необикновен в един натоварен график като твоя?
В.И.:
Ден, в който нищо не се случва. По принцип такива дни почти няма. Моите дни са динамични, изпълнени със срещи, обсъждания, вземане на решения.

V.S.: През уикенда как е?
В.И.:
Най-често съм с приятели, лятото на море или някъде наоколо: София, готини заведения, планина. Работата ми налага много пътувания и избягвам далечни пътешествия в свободното ми време. С една дума целта тогава е лично спокойствие.

V.S.: Бизнесът ти е скучен, понякога интересен, или винаги интересен?
В.И.:
Понякога искам да ми стане досаден, но това не се случва. Този бизнес е много космополитен, а и в нашата област е супер конкурентен, така че винаги е интересно.

V.S.: Най-добрият професионален съвет, получаван през годините?
В.И.:
Аз съм от хората, които са отворени да получат съвет, но опитът е този, който ми дава сигурност да взимам съответни решения.

V.S.: А най-лошият съвет?
В.И.:
Няма лоши съвети. Когато ви кажат, например: Не го прави? Винаги след това си задавате контра въпрос: Ами ако го бях направил?



V.S.: Защо избра да останеш в България?
В.И.:
Аз живях 9 месеца в САЩ, темпото и начинът на живот не ми харесват там и се върнах. Роден съм тук, обичам средата, приятелите и държавата си. Не съжалявам нито за миг за решението си да остана в България.

V.S.: Има ли тук реални възможности за професионално развитие на силните в интелектуално и бизнес отношение хора?
В.И.:
Да, определено.

V.S.: Напредналите технологии, съсипват или подобряват живота ни?
В.И.:
Аз работя в света на технологиите, но не съм запален техен потребител. Например, имам телевизор, но нямам телевизия. Не помня от кога не съм гледал телевизия. Просто нямам време за това.

V.S.: Вашата Motorola философия за технологиите въобще е?
В.И.:
Ние сме компания с 88-годишна история, компания, която променя света завинаги със създаването на мобилния телефон от инженера на компанията Мартин Купър. С времето обаче потребителите стават все по-зависими от смартфоните си и по-отчуждени от близките си и това е нещо, което ние вече се опитваме да променим. Чрез първата в света модулна технология нашите топ модели от Z серията дават възможност на потребителите да споделят своите активности, а не да ги преживяват самостоятелно, както беше досега. Става дума за всичко, което можете да си помислите – започнахме със слушането на музика, гледането на филми и снимането, но скоро ще обхванем все повече сфери на социалният живот. Целта ни е да напомним на хората, че смартфоните са създадени, за да им служат, а не за да служим ние на тях.

V.S.: Motorola Moto Z е?
В.И.:
Мобилен телефон с уникален дизайн. Моto Z работи с модули и открива възможности за множество връзки. Всички водещи компании се стремят да създадат пазарен телефон, който да се превърне в хардуерен ап. Ние го направихме първи. До момента готови имаме 70- инчов проектор, музикална колона и допълнителна батерия, а след броени дни в България пристигат 360-градусовата камера, геймпадът, подобрената версия на колонката, както и модулите за безжично зареждане. Тук е моментът да споделя, че много скоро ще заработи и новият ни проект, с който искаме да дадем възможност на нашите потребители да създават свои собствени дизайнерски гръбчета, които да пасват на техния аутфит, на чантата, на обувките им, на вратовръзката. Предвиждаме и партньорства с местни и международни дизайнери за лимитирани серии Style Shells.

V.S.: Увереността е?
В.И.:
Увереността е всяко едно мое действие в ежедневието.

V.S. Какво беше любовното лято на един Влади?
В.И.
Вдъхновението да мина останалите три сезона.

V.S.: Дай ни дума след многоточието - без... животът няма смисъл?
В.И.:
  Забавление!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.