Следва

Здрав тен в здрава кожа... Това го може Soladerm

723 тайни на добрия маникюр

„Подайте ми ръка, госпожице…” И от там започва всичко. ..

Hair преди 14 години

„Подайте ми ръка, госпожице…” И от там започва всичко.
Когато той хваща нежната ти длан с изящни пръсти и за завършек на тази прекрасна гледка, добре оформен маникюр с красива лятна шарка. Ето какво може да впечатли един мъж – женственост и уникалност.
За да постигнеш този резултат понякога ти е необходим само един детайл – хубав маникюр.


Каква е тайната на маникюристите, които постигат завиден резултат, за които въображението е най-силният коз и които творят върху идентичността, ни разказаха симпатичните Теди Тодорова и Ети Младенова от Студио 723.

Раждат поредните си произведения върху „мини платната”, а именно дамския маникюр.

Теди не би нарисувала комбинация от много цветове. Тя е съсредоточена и влага цялото си усещане в това, което прави.

Ети започва курс за маникюристки още на 15-годишна възраст след като всяка вечер рисува върху своите нокти. И веднага я наемат на работа. Сега вече и двете със стабилен стаж в областта на новите попълнения в Студио 723.


V.S. Как ви са методите за направата на интересен нокът?
Студио723: Можеш да вградиш цветя в гел. Нестандартно е и изглежда доста добре. Слагат се шаблони под формата на цветя. Тях можеш да използваш и за ноктопластика чрез надграждането им.


V.S. Трябва ли да можеш да рисуваш на платно, за да ти се получи и на малки участъци?
Студио723:
Трябва да имаш въображение, чувство за естетика и да рисуваш добре.


V.S. Как го правите?
Студио723:
Има няколко метода, а можеш да измисляш и още според това, какво ти се иска да възпроизведеш. Може да бъде т.нар. разливен метод с игличка, където се слагат капки от лака и се разнасят с острия предмет, така можеш да постигнеш ефектът на огъня с черно, оранж и червено. Подходящ е за дълги и заострени нокти. Или с мрежа – поставя се върху основа на лак и се рисува, запечатва се с друг лак и мрежата си остава. Има една нова техника. С вода. В чаша се сипва хладка вода, в нея се слагат лаковете капка по капка. Пръстът се потапя и нокътят става като филмче, като лента от филм, много ефектно.


V.S. Какви са подходящите визии за различните дължини и форми на ноктите?
Студио723:
Къс нокът – естествено, че рисунката трябва видимо да издължава – черти, заря, райе, като основата е по-тъмна. Може да се сложи брокат, за да свети . трябва да се има предвид, че вертикалните черти издължават, за разлика от хоризонталните. Както и полуцветята, които е добре да се правят в края на нокътя, за да има визуална представа за по-дълъг маникюр. За късите нокти е много подходящ френски вариант с цвете като основата може да бъде всякаква.


V.S. Как трябва да се поддържа хубав маникюр?
Студио723:
Подхранване с масла, заздравители, жожоба, витамини Е и А.


V.S. Някоя бабина рецепта за домашни условия?
Студио723:
Зехтин и лимон – много добре се отразява за целите ръце.


V.S. Какви са летните тенденции?
Студио723:
Цветно, ярко, корал, розово, лилаво, а рисунките са йероглифи. Минимум 3 цвята се използват или един с още поне два оттенъка.


V.S. Какво не няма да нарисуваш?
Ети:
Нещо постно, без идея.
Теди: Комбинация от прекалено много цветове.


V.S. Сега на море, плаж, вода, за колко дни можем да разчитаме на хубав нарисуван маникюр?
Студио723:
Лакът стои по 2-3 дни, докато рисунката издържа 5-7, а ако се добави брокат, може да стои и 10 дни – достатъчно за една ваканция без притеснения за нежните ни ръце.

 


V.S. Как идва визията за ноктите?
Студио723:
Всеки нокът се мисли. Преценява се човекът, идентичността му и конкретния повод за неговия маникюр – вечерен т.е. дискретен, стилен; дневен – не много изкрящ, но свеж; диско – цветен, блестящ.


V.S. Какво се случи с онова секси червено?
Студио723:
Класическото си е все още актуално като е предпочитано за крака, докато бордото, както и сивото и черното са есенно-зимни цветове.


V.S. Каква е тайната на нежните и красиви ръце с изящни нокти?
Студио723:
Прецизно направен и изчистен нокът без кожички. Лак – според стила на обличане на човека и индивидуалността му – тук също има психология, трябва да усетиш клиента. Трябва да се следват техниките и рисунките да са направени професионално и еднакви на всеки пръст.

Студио 723 се намира на ул. Гогол и на тел. 943 9 723


 

 

More Hair