Следва

Bridal Fall 2018: Carolina Herrera

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Любимата порция звездни и фешън издънки...

All fashion преди 6 години

Като Мелания за Хелоуин

Миналата седмица показахме смешната идея за парти костюм, наподобяващ бременната Кайли Дженър в тясна мини рокля, силен грим и готова за селфи поза. Подобно на тази идея е и следващото забавно костюм предложение за Хелоуин, вдъхновено този път от Мелания Тръмп. Образът на Първата дама на САЩ несъмнено е широко коментиран и затова идеята за подобен костюм никак не е иновативна. Любопитното обаче идва в начина по който е интерпретирана идеята - познатият ни костюм в синьо, носен от Мелания по време на церемонията по встъпване в длъжност на съпруга й Доналд Тръмп, сега е представен в иронизиращ мини вариант. Сакото наподобява по-скоро кроп топ, а миди дължината на полата е преразгледана под формата на сексапилно мини, придружено, разбира се, от закачливи бели ръкавици...

Тесногръдие или какво?

Толерантността или по-скоро липсата на такава определя до голяма степен проблемите в обществото ни. Последният такъв пример е провокиран от рекламата на Adidas Superstar, в която действащо лице е Арвида Бистрьом, шведски модел, фотограф и артист. Рекламата получава голям отзвук именно защото 26-годишното момиче позира на страхотните кадри с необръснати крака. Дни след публикуването на кампанията, Арвида направи изявление в социалните мрежи, в което споделя какви заплахи и коментари е получила вследствие на тези кадри, сред които и дори такива за изнасилване.

Невероятно е да си представим, че всичко това се случва в 21 век и то единствено по повод на чифт дамски крака, показани в натуралното им естество...

Расизъм от ново измерение

През последните няколко дена една немислима реклама на Dove не спира да се върти в онлайн пространството. Кадрите, за които говорим, изобразяват тъмнокожа жена, която съблича тишърта си, за да се покаже на нейно място бяла червенокоса жена, като цялото това действие се тълкува по следния начин: тъмната кожа е символ на мръсотия, която с помощта на сапуните на Dove, изчезва, а бялата кожа очевидно е символ на чистота.

Колкото и безумно да звучи, рекламата е съвсем реална и след последвалите негативни и гневни коментари по неин повод, Dove спират излъчването й и се извиняват: "Изображението, което наскоро публикувахме не изобразява по правилен начин цветнокожите жени. Искрено се извиняваме за причинената обида."

Когато една модна икона си отиде

Ерве Леру, знаменитият френски дизайнер, познат с привлекателните си бандажни рокли, носени от абсолютно всяка знаменитост до началото на 2000 г, почина неочаквано на едва 60-годишна възраст.

Ерве основава своя бранд Herve Leger през 1985 г. и оттогава дизайние му се превръщат в абсолютна икона на нощния живот - сред най-видните му почитателки попадат Виктория Бекъм, Дита Вон Тийз, Кейти Пери и Линдзи Лоън.

Дизайнерът продава своя бранд на BCBG Max Azria през 1999 г., но въпреки това продължава да работи самостоятелно и ексклузивно за част от редовните си клиенти. Новината за смъртта му идва като абсолютен шок за индустрията, а негови колеги и почитатели бързат да му отдадат почит. Прилагаме тук красивите думи на дита Вон Тийз по адрес на Леру...


 

More All fashion