Следва

Астрологично: Кога е точният момент за пластична операция?

Три за щастие: Григори Кюлев за модния подиум и още нещо...

3! Трима! Трима мъже с вълшебни ръце....

Hair преди 6 години

Сещате се за онова прекрасно чувство, когато някой ви докосва косата... Краката ви изтръпват и леко се разтапяте... А ако този някой е мъж, който знае как да пипа и разбира от прически? Рай! И то какъв... God bless the hairdressers! 

По този повод ние избрахме трима, и то трима от най-добрите в бранша: Григори Кюлев, Георги Петков и Иван Валериев. Таланти, професионалисти, невероятно харизматични, които да ни потопят в света на тенденциите при прическите, както трябва да изглеждат в сезон Пролет/Лято 2018. 

Започваме по ред: 
1. Григори Кюлев – Гого е арт директор и тийм лидер на Arlet Stars Hair, Nails & Make up. На фронта от 1994, преминал през различни обучения из Европа, горд притежател на различни и най-вече заслужени награди, днес той в в челните позиции на най-добрите фризьори у нас.

Намираме се в Арлет и крадем от времето на Гого. Искаме го само за себе си, поне за няколко часа, за да научи нас, диелетантките, как сами да си направим прическа като от подиума. Харесали сме си две, конкретно от ревютата на Temperley и Kristian Aadnevik в колаборация с Мoroccanoil от Седмицата на модата в Лондон, сезон Пролет/Лято 2018 и тръпнем в очакване. Докато напълно концентрирани наблюдаваме как гуруто размята ловко кичури между пръстите си, водим небрежен разговор, любопитствайки:

V.S: Фризьорската професия е толкова хубава, защото...
Г:
Работиш в приятна атмосфера с живи хора. Фризьорството е изкуство, работим с форма и цвят, един вид скулптуриране. Занимаваш се с приятните емоции на хората. Веднага виждаш резултата, има усмивки и щастие. Срещаш се с безброй хора от всякакви среди и прослойки, от света на киното,модата, телевизията чак до президента. Предизвикателството е да си актуален, да усещаш пулса на времето, да следиш за нови техники и материали, да си отворен да научиш нови неща.

V.S: Носи се един слух, че за теб русото каре е всичко? Така ли е и защо?
Г:
Русото каре е прическата ултимат. Абсолютната класика. След като Видал Сасун се опитва цяло десетилетие да наложи тази линия, тя се превръща в културна революция. Много елегантна и същевременно секси прическа. Жената с русо каре не остава незабелязана.


.

V.S: Косата ли е най-важният аксесоар за жената?
Г:
3.Косата е част от тялото. В нашия свят сме решили, че ще я превърнем в моден аксесоар, поради тази причина оформянето и боядисването ѝ се подчиняват на всички модни тенденции и течения. Може би поради факта,че не може да се сменя всеки ден като дреха или бижу се налага да я пазим, поддържаме и да се грижим добре за нея.

V.S: Тенденциите при косите - как се определят и кои са водещи?
Г.:
Интернет и социалните мрежи създадоха възможност да се информираш в реално време какво става буквално навсякъде по земята. Светът на модата днес е такъв , че може да се каже, че всичко е модерно. Можеш да изразиш себе си чрез собствен стил или да подражаваш на някоя личност или модно течение. Генерално аз имам усещането, че има някаква носталгия към 80-те години и все по често ще виждаме дрехи и прически от този период.

След като си излюбопитствахме любопитството, се нсочихме към избраните от нас прически от подуима, за да ги добававим към секция "продобити умения".

Визия 1 - Temperley London Spring/Summer 2018

В-Л-Ю-Б-Е-Н-И сме в нея! С полъха на Френската ривиера, носи в себе си усещането за релакс и нежна романтика, напомнящи първо влюбване. Подходяща и за небрежна разходка по брега, и за ослепителна визия в петъчната парти вечер.

Визия 2 - Kristian Aadnevik Spring/Summer 2018

It's like an explosion. Визия, рефлектираща на игривата, вдъхновена от цирка колекция. Фрапантна, нахална и адски секси. 

Понеже знаем, че сте влюбени и изобщи няма да ви питаме, изпращаме ви в галерията горе >>> , за да видите стъпките, чрез които Гого превръща мечтите ни в реалност! И нека женствеността, подчертана с грижа, професионализъм и отличен вкус, тържествува!

More Hair