Следва

Trend report: Миди рокли в ярки цветове

We love: Ювелирното изящество на Gucci

What are we going to do with all these jewels?

Shopping преди 6 години

В дизайна е трудно е да се балансира между стремежа да се запази историята и старанието моделите да са достатъчно съвременни, че да завладеят ценителите – задача, с която настоящият креативен директор на бранда, Алесандро Микеле, се справя с лекота.

Популярната италианска модна къща е почитана преди всичко заради невероятната ръчна работа и засилената прецизност към детайла, достигаща до най-малките, но в никакъв случай маловажни, творения, носещи името на марката. В галерията горе>>> е подбрана представителна извадка от три различни ювелирни колекции на Gucci (GG Running, Le Marché des Merveilles и G-Timeless), които с великолепието и прецизната си изработка, показват силата на Gucci в изработката на бижута.

18-каратова златна обвивка, украса от скъпоценни камъни, всеки от които носи различна символика, и тук-таме прокрадваща се сребърна нишка. Любимата ни част е деликатната котешка линия, която носи всяка от колекциите. Тигрови глави красят почти всички пръстени и гривни, а неизменното винтидж GG лого е акцент в моделите на обеци и огърлици. Колекция, изразяваща и отразяваща магнетичния дух на Gucci, който така силно обичаме.

Подобно, при часовниците наблюдаваме езотерични „екстри“ – пчели, съзвездия и планети и перли. Шикозни и вечни, часовниците са създадени в същата игрива и еклектична стилистика, която наблюдаваме в ready-t0-wear колекциите. 

More Shopping