Bad Ass: Лота Волкова, стилистът на Vetements

Bad Ass: Лота Волкова, стилистът на Vetements

"Лошият вкус " в перфектна си експанзия.

"Whole Lotta Love"- Led Zeppelin, е ключовата песен, на която майката на Лота Вълкова кръщава един от най- известните стилисти в модната индустрия.

Екстравагантната и експериментална Волкова вече два сезона подред притежава титлата "Стилист на Vetements". По време на малката, но сладка пуш-пауза, Лота, с модна комбинация от яка BDSM, закупена от sex shop, и колие с православен кръст, ще разбие световните медии със специалната си фотосесия за Vogue, излизаща през Март тази година.

Руската стилистка, заедно с Гоша Рубчинский и Демна Гвасалия, е част от главозамайващите провокатори от разцвета на модната индустрия в бившия Съветски съюз и Западна Европа през 90-те години. Ултрамодерният специалист в областта на модата притежава интересен усет за фешън, който се отличва с много контрастни модни елементи, комбинирани в един, обаче перфектен аутфит. В очите на много хора визиите на Лота са скандални и нелепи за човешкото око, но в повечето случаи ги харесват. Андъграунд поведението на рускинята прекрасно се връзва с подбора на прастранството, в което се снимат стайлингите.

"Баща ми беше капитан на кораб, така че непрекъснато пътуваше. Винаги донасяше подаръци, като дрехи от Япония и Германия ", казва Волкова. Носеше и видеоклипове на Тина Търнър. Брат ми беше първият, който носеше деним през 80-те, докато майка ми - първата която караше японска кола в нашия град. Винаги сме имали късмет да сме в тенденцията на времето, в което живеем. "

Когато Съветския съюз се разпада и западните медии започват да проникват на руска територия, за Волкова нещата започват да стават професионални: " Имаше едно революционно чувство."Като погледне назад във времето, тя открива експлозияот информация, изключително вълнуваща за едно дете. "Първото, което ме сблъска с модата, беше поредицата Eurotrash, тази програма с Жан Пол Готие и Антоан де Каунес".

На само 17 уникалната Лота напуска родния Новосибирск, за да следва изкуство в Кралската академия Central Saint Martins. Лота непрекъснато посещава дискотеки и ъндърграунд клубове по време на обучението си. След известно време започва сама да проектира дрехи, позитивно оценени от най-близките й приятели, чиято подкрепа е в основата на създаването на собствения й лейбъл - Lotta Skeletrix.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.