Следва

Кой е Петр Келнер, новият на НОВА?

Оргиналните Omega от 1981г. се върнаха в НДК!

„ОMEGA” предоставя шест часовника за интериора на сградата по време на Председателството

All About Life преди 6 години

Двата стенни часовника в Централно фоайе на НДК с марка Omega– част от автентичния интериор на сградата – са възстановени и работят отново. Така публиката на многобройните концертни и културни прояви в Двореца, както и делегатите от Българското председателство на Съвета на ЕС ще имат представа за точното време до началото на дадено събитие, концерт или спектакъл. Това са единствените електронни часовници от този вид в Източна Европа, запазени до днес. Те са поставени там през 1981 г. при построяването на сградата и са подарък от компанията – производител на едни от най-популярните марки часовници в света.

Със съдействието на Министерство на културата и Швейцарското посолство в София в лицето на посланика – Н.Пр. Денис Кнобел, ръководният екип на НДК се свърза с представителите на Omega в София, които съдействаха за реставрацията на стенните часовници в Централно фоайе и предоставиха на НДК шест нови часовника с марка Omega за времето на Българското председателство на Съъвета на ЕС.

„Това е част от Швейцария тук вътре в НДК. Разбира се, сме горди с това и искаме да благодарим на нашите партньори. Знаем, че управлението на времето е много важно и това е важна част от участието на Швейцария в успешното Председателство на България на Съвета на Европейския съюз”, сподели Н.Пр. Денис Кнобел.

„От десетилетия насам Омега създават часовници с вдъхновяващ дизайн и неуспорим принос в иновациите, спорта и социалната сфера. Също така Омега допринася за досега на човечеството с необятния космос, като се превръща в първият часовник на Луната. За Гюлиян е изключителна чест и удоволствие да се включим в този проект, имащ за цел да подкрепи запазването и развитието на нашето културно наследство с помощта на една от най-влиятелните часовникарски марки в света.”- споделя Емануела Гюлиян от фирма ГЮЛИЯН, представител на Omega за България.


Часовниците „Омега” са част от автентичната часовникова система на НДК, която включва 120 часовника в цялата сграда. Много от нефункциониращите часовници бяха подменени с нови по време на ремонтните дейности. Часовниците в НДК са с вградена GPS система и се сверяват по Гринуич. Част от механичните отчитат освен точното време, също и дата, както и ден от седмицата. Всички те се управляват от т.нар. часовници-майки, които се намират в специално помещение в Двореца и са под постоянно наблюдение.

Швейцарските часовници Omega са едни от най-реномираните в света. Компанията е основана през 1848 г. от Луи Бранд и оттогава до ден-днешен е сред най-известните световни марки. Часовници Omega ползват Олимпийските игри, американската и британската армии, NASA. Марката е неизменно на ръката и на култовия филмов образ Джеймс Бонд от 1995 г. насам. Сега вече и НДК се нарежда сред ползвателите на Omega.

More from View Sofia

Виконтеса Касълрос - бляскавата леля на Кара Делевин, жената с най-красивите крака в Кралството

Celebrities преди 3 години

Далеч преди Кара Делевин да изгрее като един от най-успешните модели на нашето време, покойната й леля, виконтеса Касълрос, прави впечатляващ дебют, позирайки пред майстора на четката сър Джон Лейвъри. Портретът, който запленява Сесил Бийтън и сър Уинстън Чърчил, ще бъде продаден от Christie's.

13 филма, които доказват, че Кери Мълиган е една от най-добрите актриси днес

Celebrities преди 3 години

Ако Кери Мълиган триумфира на Оскарите на 25 април с вълнуващата си, опустошителна главна роля в дебюта на Емералд Фенел “Promising Young Woman”, тя ще бетонира позициите си на една от най-брилянтните актриси в индустрията днес

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.