Следва

Говори ми за ЛЮБОВ, Крис Захариев

Виконтеса Касълрос - бляскавата леля на Кара Делевин, жената с най-красивите крака в Кралството

Далеч преди Кара Делевин да изгрее като един от най-успешните модели на нашето време, покойната й леля, виконтеса Касълрос, прави впечатляващ дебют, позирайки пред майстора на четката сър Джон Лейвъри. Портретът, който запленява Сесил Бийтън и сър Уинстън Чърчил, ще бъде продаден от Christie's.

Celebrities преди 3 години

"Виконтеса Касълрос, Палм Спрингс", сър Джон Лейвъри, 1938 г.

The Times съобщи наскоро за откритието, че върху масленото платно на Lavery от 1938 г., озаглавено„The Viscountess Castlerosse, Palm Springs", са изобразени два пъти впечатляващите й крака. Лейди Касълрос е нарисувана седнала, с крака, провесени от трамплин, а вляво от нея се вижда втора фигура с лице извън кадър, приседнала с кръстосани крака на пейка. Преди време експерти твърдят, че втората фигура е или на холивудски режисьор, или на брата на виконтесата, Едуард Делевин (известен като Дъдли сред приятелите и семейството си) - дядото на Клои, Попи и Кара Делевин.


Попи, Кара и Клои Делевин


Кара Делевин

Сега обаче Кенет Макконки (почетен професор по история на изкуството в Университета на Нортумбрия и биограф на сър Джон Лейвъри) открива снимка на лейди Касълрос в колекцията на семейство Лейвъри, която според него доказва, че тя позира и като втори модел на платното. Макконки е цитиран в "Таймс", като заявява: "Лейвъри ясно осъзнава всеобщото възхищение към известните крака на Castlerosse и тайно им отдава почит, като ги рисува не веднъж, а два пъти." 

Красотата на виконтесата и особено изяществото на краката й са наистина възхвалявани във висшето общество. Твърди се, че неин приятел ги описва като „най-красивите, които някога ще вървят по земята и ще танцуват фокстрот". Понастоящем собственост на бащата на днешното бляскаво трио Delevingne, предприемачът Чарлз Делевин, картината ще направи своята премиера на търг в Christie's на 1 март с ориентировъчна стартова цена от 400 000 до 600 000 паунда. Част от предстоящата Вечерна разпродажба на модерно британско изкуство са и други знаменателни образци в колекцията, сред които картината на Чърчил от 1935 г. „Сцена в Маракеш", която той подарява на фелдмаршал Монтгомъри през 50-те години.


Сцена в Маракеш, 1935г.


Виконтеса Касълрос в костюм на русалка на Коледен бал, 1929 г.

Родена като Джеси Дорис Делевин през 1900 г., Дорис е дъщеря на френския вносител на коприна и дантела Едуард Шарл Делевин. През 20-те години тя се сприятелява с актрисата Гертруда Лорънс, която привлича Дорис в света на лондонското висше общество. Преди брака си Дорис има любовници, сред които се смята, че са Том Митфорд (брат на известните сестри Митфорд) и американския милионер, производител на килими и поло играч, Стивън 'Лади' Санфорд. 

През октомври 1928 г. тя се омъжва за виконт Касълрос (по-късно 6-ти граф на Кенмар), превръщайки се във виконтеса Касълрос. Твърди се, че мотивираният от високото обществено положение брак се оказа злополучен и двойката се развежда през 1938 г. Вълната по онова време носи, че Дорис има плеяда любовници, сред които Рандолф Чърчил (син на бъдещия премиер сър Уинстън Чърчил), светският фотограф Сесил Бийтън и вероятно самият Чърчил. Тя е муза и сюжет в картините на Чърчил и като доказателство за чувствата си той продуцира два портрета на Дорис, и само един на собствената си съпруга. Дорис се премества в Америка през 1940 г., след развода си, но там й е трудно да се утвърди в светските среди, ето защо се завръща във Великобритания със съдействието на Чърчил през 1942 г. След като изпада в немилост, Дорис затъва в дългове, умирайки от свръхдоза хапчета за сън в Хотел Дорчестър същата година, само на 42 години.


Виконтеса Кастелрос и Питър Уилсън, пристигащи в Лос Анджелис от Австралия, 1938 г.

Тези, които се стремят да научат повече за очарователния живот на Дорис, трябва да прочетат „Незавършеното платно: Живот, любов и изкуство във Венеция: Историите на Луиза Казати, Дорис Касълрос и Пеги Гугенхайм" от Джудит Макрел. Документирайки истинската история на недовършения Palazzo Venier, който „привлича и вдъхновява три жени в ключови моменти от живота им", тя включва изследване на това как „Дорис Касъллрос се стреми да остави своя отпечатък в Лондон и Венеция по време на бляскавите, хедонистични междувоенни години, посрещайки филмови звезди и кралски особи на бласкавите си партита."  

More Celebrities

"Карма за Бритни": големите скандали в живота на Джъстин Тимбърлейк

Celebrities преди 2 дни

„Това е карма“ - с тази констатация реагират масово на ареста на Джъстин Тимбърлейк за шофиране в нетрезво състояние. Когато стана известно за проблемите му с алкохола, всички си спомниха как певецът даваше съвети по този въпрос на бившата си приятелка Бритни Спиърс и като цяло всичките му неприлични действия. 

Сълзи в очите на I am: Celine Dion

Celebrities преди 3 дни

Селин Дион направи рядка, но значима публична изява. 56-годишната певица, която се оттегли от сцената, след като беше диагностицирана с неизлечим рядък синдром, сега отново е в светлината на прожекторите, за да популяризира документалния си филм I Am: Celine Dion.