Следва

MFW Есен/Зима 2018: Grinko

Истината за #newjob на Jacquemus

L'Homme Jacquemus

All fashion преди 5 години

През последните няколко седмици много от последователите му в Instagram, а да не говорим и за цялата модната индустрия, останаха замислени над това какво точно се крие зад хаштага #newjob на Симон Порт Жакмус. Не става дума за неговото преместване в Celine или Versace както спекулациите насочваха. 28-годишният дизайнер разкри енигмата. По време на последното му шоу за колекцията F/W 2018, той се появи с бежов суичър, отново изписан с хаштага #newjob с допълнение: L'Homme Jacquemus.

„Всички смятаха, че отивам в друга модна къща, но аз оставам тук. Можете да имате нов проект дори той да е в собствения ви бранд.“

Към новината Симон добавя: „Аз се забавлявам толкова много". Подходът на талантливия Жакмус подчертава две много важни неща в сферата на модния мениджмънт. Умишлената тактика как да използва социалните медии за популяризиране, както и какво прави и какво представлява. На второ място е забавлението, наподобяващо сапунен сериал, относно това кой си отива, кой остава и кой пристига в модата.

Той разкрива, че вече е направил първите си подготовки: „Беше толкова странно да се направи фитинг с мъжки модели. Обикновено завивам дрехите директно върху момичето, но това е различно, така че научавам нещо ново.“ С голямо нетърпение чакаме първата мъжка колекция на Жакмус, пожелавайки му успех не по-малък от текущия.

Аllez, Аllez, Jacquemus!

More All fashion

Всички носят: огромни кожени бомбъри

All fashion преди 1 седмица

Миналата година кожените блейзъри бяха истински фетиш, елегантното наметнати на елегантните снаги на всички знакови модни дами и господа - от Хейли Бийбър до Адам Сандлър, абсолютно всеки се беше вкопчил в идеята за практичното сако от качествена лицева кожа. Сега обаче, по всичко личи, че дългогодишното царуване на блейзъра отслабва, и имаме нова връхна дреха du jour