Следва

New "kid" in town: гримът на QUIQ

ПЕТ трика за кадифена коса

Косата без живот може да направи и най-добрата прическа да изглежда обикновено и хаотично.

Hair преди 5 години

За разлика от нея, красивата, кадифена и с блясък коса има мощта, дори и свободно паднала върху раменете, да изглежда все едно излизаме от скъп салон за красота. Знаем, че честите посещения в салоните не са най-добри приятели на бюджетите ни, поради същата причина днес „учим” как да постигнем кадифен ефект на косата и в домашни условия.

СПРЕЙ ЗА СРЕСВАНЕ

Вместо агресивно сресване на сухата коса, което носи и късане на нервите, приготвяме домашен спрей за леснота. В малка бутилка слагаме 2/3 вода, останалата част допълваме с регенератор за коса. Преди сресването, което върви от връхчетата към корена, косата се пръска с приготвения спрей, а резултатите са без болки, качествено сресена коса и мек, кадифен ефект. Преди всяка употреба бутилката се разклаща. Ако при ползването на спрея косата става мазна, съотношението вода/регенератор се определя спрямо изискванията.

ИЗМИВАНЕ С КАФЕ (за брюнетки)

Кафето има възможността да засили блясъка на косата. Не се препоръчва за блондинки, защото може да доведе до пигментиране на цвета. За тази процедура е нужно предварително приготвено и охладено тъмно кафе /еспресо или турско/. След измиването с шампоан, косата се измива с охладеното и изцедено кафе. Кафето трябва да действа до края на къпането, след което се измива само с топла вода. Колко количество кафе да се използва, зависи от дължината на косата.

БАЛСАМ ЗА СУХА И НАРАНЕНА КОСА

Сухата, повредена коса е най-голямото предизвикателство за поддръжка, защото изглежда диво и без блясък. Даваме мекота и нежност на сухата коса с балсам от яйчен жълтък и бебешко масло.

1 яйчен жълтък
1 супена лъжица бебешко масло
малко вода

Смесват се в бутилка с пръскачка. Сместа се използва по време на къпане, след измиване с шампоан. Оставя се да действа 10 минути, след което отново се измива с шампоан и хладка вода. 

МАСКА ЗА КАДИФЕНА МЕКОТА И ПОВЕЧЕ БЛЯСЪК

Меката коса, въпреки че изглежда по-бляскаво, има перфектно нежен и неустоим ефект при докосването. Даваме кадифена нежност с маска от мляко и яйце.

1 яйце
1 супена лъжица мляко

Смесените съставки под формата на маска се нанасят на косата да действат 20 минути. Измива се с топла вода и шампоан. В зависимост от дължината на косата, може да се наложи използване на двойна доза. За нормална коса използваме цяло яйце. Ако косата е мазна, използваме само белтъка от две яйца, а за суха коса - два жълтъка.

РЕВИТАЛИЗАЦИЯ

За защита на външния слой на косъма, а същевременно за по-голям блясък, правим дълбока регенерация.

1 зряло авокадо
1 чаена лъжичка зехтин
1 чаена лъжичка сода бикарбонат

В пасираното авокадо добавяме зехтина и содата, след което разбъркваме добре, докато сместа не стане хомогенна. Содата ще премахне всички натрупани мръсотии върху скалпа. Нанася се върху косата с нежен масаж в продължение на 15 минути, след което се измива с шампоан и топла вода. Косата получава кадифено мек ефект, висок блясък и допълнителен обем.

More Hair