Следва

Walk it, talk it! #THE STREET IS YOURS

Стил урок на седмицата: Color Block

Colors, colors everywhere

All fashion преди 5 години

Color blocking като маниер на стилизиране влиза в чести, ако не и постоянни интерпретации за сезона и от страна на големите имена на дизайн сцената, и от по-консуматорската модна част, а именно стрийт стайл елитът. Комбинирането на два или повече цвята в един аутфит заема особено централно място в случващото се в модата още от есенно-зимния сезон, а сега, с нови сили, се отправя и към пролетно-летния.

Marni Пролет/Лято 2018-та

Oscar de la Renta Пролет/Лято 2018-та

Подобно на тенденцията от зимата, и тук една от основните посоки за разглеждане е изборът и богатото съчетаване на ярки тонове, които сами по себе си биват тенденция за Пролет 2018-та.

Втората и също толкова важна посока обаче е различна от видяното през изминалите месеци - освен с ярък цвят, смело можем да съчетаваме елементи в пастелни десертни тонове, които също попадат в богатия спектър тенденции за сезона.

Разбира се, вариантът за миксиране на силни и пастелни тонове в една визия също е особено удачен вариант. Цветът на 2018-та - виолетово изглежда още по-впечатляващо, когато е съчетан с по-нежната си интерпретация в лавандулово. Подбирането на тонове в сходната гама само по себе си е предпазлив начин за впускане в иначе смелото стрийт стайл движение.

Важен момент в цялата тази игра на цветове представляват аксесоарите. Понеже изобилието на цвят заема много място във визията, то нека аксесоарите не биват прекалено натрапващи се, за да избегнем създаването на хаос - чифт цветни обувки или структурирана чанта са абсолютно достатъчни за една добра и отлично завършена визия.

 

More All fashion