Следва

Големите любовни истории: The BUSHes

Капана Фест is HERE този уикенд!

Виж пълната програма и се готви за стотици незабравими изживявания!

 

All About Life преди 5 години

Култовите флагчета, символ на един от най-обичаните фестивали в България, вече се веят под небето на колоритния квартал на творческите индустрии Капана. Графити майстори превръщат сградите в платна, 4 сцени очакват своите великолепни музиканти, над 120 модерни занаятчии подготвят уникални щандове с авторски продукти, създадени специално за фестивала, и тръпката расте! 

Организаторите наистина са се постарали здраво да ни направят разногледи от шарени изживявания. По традиция голямото ударение пада върху музикалната програма, която тази година е по-интернационална от всякога. Върхът на програмата е в ръцете на хип-хоп магьосницата от LA Gavlyn и guerilla soul дуото от Остин, Тексас, James@Black, които пристигат специално за фестивала с подкрепата на фондация Америка за България. И защото работата на един класен фестивал на изкуствата е да ни показва изпълнители, които няма как да видим по големите музикални канали, това лято очакваме и джаз експериментаторите от Холандия Tin Men and the Telephone, хеви рок бандата от Гърция Hidden in the Basement, инди поп дуото от Румъния We Singing Colors и нашумялата в Гърция поп певица Σtella. Разбира се, България също се представя на ниво в лицето на Bluba Lu, P.I.F, Blues Traffic, Жлъч/Гена, Marten&Rawland и много други страхотни музиканти. Любителите на клубните ритми пък могат да ликуват, защото за тях има цяла нова сцена. SoulSearchin’ Vinyl Stage ще предложи цял куп сетове от подбрани DJ-и.

За пръв път Капана Фест набляга толкова здраво и на литературата, където програмата е богата и доста нестандартна. На първи юни, посветен на детската литература, деца и родители ще се срещнат с великолепни български автори и преводачи в страхотни мини-събития, до едно разработени специално за фестивала. На 2 юни Литературната зона представя нестандартно поднесена поезия и проза от четирима млади автори, които съчетават думите си с музика и театър, миксират ги на лууп стейшън, и изобщо, доста се стараят да ни представят модерното лице на българското слово.

По традиция графитите са важна част от Капана Фест и това лято отново са на ниво – големият Nasimo продължава концептуалния си проект за облика на Централни Хали, който започна преди няколко издания на фестивала и ще продължи и в бъдеще, като озаглавява творбата си „Посланик на мира“. STERN и неговата „Мечта за Капана“ и FAUNAGRAPHIC&Rocket правят чудо с прясно реновираното пространство около Ядрото. Страхотната визия на фестивала се допълва и от Сребърните портрети на фотографа Даниел Леков, който демонстрира на живо уникалната Колодиева фотография.
Кино програмата също обещава страхотни акценти за деца като нашумелият „Лили Рибката“ на режисьора Ясен Григоров, както и цял блок филми, заснети от деца за деца. В зоната за документално кино пък се срещаме с историите на млади българи с постижения от световен мащаб, за които знаем твърде малко.

Тази година фестивалът прави и рязък технологичен завой към бъдещето с представянето на изцяло електрическия модел на BMW i3, на фона на който ще се случи великолепна арт инсталация. Очакват ни и още много арт инсталации, работилници за деца и възрастни, симпатични спортни активности и какви ли не други интересни неща. Вижте пълната програма на фестивала на http://kapanafest.bg/ и стягайте багажа за Пловдив!

Следете Фейсбук страницата на Капана Фест и официалните му хаштагове #kapanafest, #kapanafest2018 и #kapanafestsummer2018.

Събитието се осъществява с подкрепата на What A Monstar Curious Apparel, Staropramen и Superdry.


More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.