Следва

Стил урок на седмицата: Наслагване на колиета

За Мелания Тръмп и скандала около "На мен не ми пука"

"А на теб?"

Fashion преди 5 години

Един от най-горещите скандали, разиграли се послседните дни, е фаталният моден избор на Мелания Тръмп, която се спря на яке от ZARA за $39 с надпис "I Really Don't Care, Do U?". Проблемът не e в самото яке или цената му, а поводът, на който Мелания избра да го носи. В превод, написаното означава "На мен наистина не ми пука, а на теб" и тя избра да го облече при посещение на бежанци в център МакАлън в Тексас на 21-ви юни. Това е един най-големите гафове, които първата дама е правила. Разбира се, отговор не закъснява и Wildfang пускат яке с надпис, "I Really Care, Don't U", което вече е разпродадено.

Мнозинството определя постъпката на Мелания като нападателно и изключително нередно, и ние сме напълно съгласни, разбира се. Както се и очаква, темата е сред водещите в медиите и социалната мрежа Twitter, а основният въпрос, касаещ аудиторията е "Защо първата дама се спира на това яке при посещение на бежанци, имайки предвид, че те са в тази ситуация, благодарение на политиката на Тръмп с нулева толерантност."

Критичните реакции не се ограничават само до медиите и социалните мрежи. Проблемът достига до модната индустрия и Wildfang отвръщат на "удара". Както споменахме горе, пускат на пазара яке с надпис "I Really Care, Don't U", дотук добре, но това не е всичко. Артикулът е пуснат малко след издънката на Мелания, а парите от продажбите ще бъдат дарени на RAICES - организация, намираща се в Тексак, която се занимава с бежанци и техните права. А най-добрата част е, че вече всичко е разпродадено.

В изявлание Eма Макълрой, директор на Wildfang, споделя:

"Целта ни е отново да съберем децата с родителите им. Искаме хората да знаят какво се случва и да бъдат част от това. Искаме да дарим всичките пари на RAICES, те вършат страхотна работа!"

Освен якето, брандът пуска бомбер в зелено и черно, както и тениска със същия слоган.

Макълрой добвя още: "Клиентите ни полудяха по всичко това. Подкрепата е поразителна и съм изключително горда с тяхната съпричастност."

Относно Мелания, в крайна сметка, тя не носи якето, когато каца в Тексас на самото посещение, но го облича отново, завръщайки се във Вашингтон, което е последната й дестинация за деня. Обратно на очакванията обаче тя не прави изявление относно скандала, а вместо това прави пост в Twitter, гласящ, че посещението е било от голямо значение.

Въпреки избора на първата дама за запази мълчание относно случилото се, Доналд Тръмп не пропуска възможност и обвинява за всичко  "Fake News Media".

След цялото модно фиаско говорителят на Мелания - Стефани Гришъм дава изявление пред  The Hill, в което казва, че тя е против разделянето на семейства...

"Г-жа Тръмп мрази да вижда деца, отделени от техните родители. Надява се и двете страни на проблема да постигнат консенсус. Тя вярва, че трябва да бъдем държава, която спазва всички закони, но и също така управялва със сърцето си."

Относто скандала с якето, Гришъм добавя пред CNN: "Това е просто дреха, няма скрито послание. След днешното важно посещение в Тексас, надявам се медийният фокус да не пада върху якето."

Въпреки недоразумението, Мелания е единственият човек от фамилия Тръмп, който отиде на на посещение и видя кризата със собствените си очи. След интензивното възмущение спрямо бежанската политика, Тръмп подписа заповед на 20 юни, според която ще държи семействата заедно. Тази заповед обаче не е от особена полза на семействата, които са вече разделени и по никакъв начин не им помага да бъдат отново заедно. 

В цялата история има и добра новина. След всички мъки поне едно семейство е отново заедно. ABC публикуваха наскоро видео на майка и син от Гуатемала, след като са били разделени за месец.



Майката споделя: "Започнах да плача, когато го видях, защото той е е единственото ми дете. Благодаря на Господ, че е тук с мен. В момента той е леко тъжен, но никой повече няма да ни раздели."

Все пак целият скандал има и хубава страна. А за финал единственото, което можем да добавим е, че се надяваме при следващи посещения семейство Тръмп да се замисли малко повече относно облеклото си.

More Fashion