Тайните на красивата коса: Scalp Detox + 5 продукта

Драмата с мръсната коса е част от живота на всяка жена. Сблъскваме се ежеседмично с казуса и решаваме проблема с известно количество сух шампоан, слой тексутиращ спрей или просто с шапка или качулка. Дотук добре, обаче ежеднвеното използване на масла и стилизиращи продукти може да доведе до по-сериозни последствия като сърбеж и лющене.

"Скалпът е кожа и е нормално да има нужда от детоксикация от време на време. Редовната ексфолиация подпомага фуликулите да бъдат по-здрави."
- споделя дерамотолът д-р Франческа Фуско от "Дерматология Уекслър" в Манхатън. 

Как да имаме страхотна кожа и скалп? Фуско препоръча скръб към ежеседмичната грижа за косата. Нейната DIY рецепта включва добавянето на захар или сол на кристали към шампоана и нежен масаж на скалпа (фините частици се разтварят във водата като премахват остатъците).

Тя препоръчва и редовното почистване с дълбоко хидратиращ шампоан като този на Dove Pure Daily Care.

Изпозлването на продукти със съдържание на витамин С ще придаде на косата свеж вид с повече обем, като ако има откъде, най-доброто на пазара е на марката O&M

Терапията на IGK's Trust Issues с хиалуронова киселина пък е с двоен ефект - като стилизиращ серум и хидратация на сухите краища. 

Продуктът на Le Labo's е с високо съдъжрание на босилек, черен чай и мента за дълбоко почистване и хидратация.

Терапията на Briogeo’s за скалп със съдържание на чаена дърво, въглища и лешник - реглулира и възстаноява pH баланса, защото грижата за кожата не свършва само до лицето.

Тези и още бонус 6 продукта в галерията горе за изящна коса и подхранен скалп>>>

Коментари: 1

D
DD. (2018/07/19 / 08:53)
Жалко, че повечето не могат да се купят тук.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia