Следва

Старшите Hypebeast-ове: Хайпбабите

Loewe преиздава класическата литература

When fashion meets literature...

All fashion преди 5 години

Джонатан Андерсън ще преиздаде "Дон Кихот", "Мадам Бовери" и други шедьоври, а кориците ще са дело на легендарния Стивън Мейзъл.


Гостите на ревюто, което ще покаже новата колекция на Loewe ще получат ултра готин подарък - 6 книги уютно приютили едни от най-големите класически шедьоври на литературата, разбира се, пречупени през призмата на фешън индустрията.

"Не е нужно да бягате от класиката. Достатъчно е да промените корицата и отново ще я направите релевантен", каза Андерсън на за амбициите му да публикува книгите с корица, която украсена от иконична модна фотография на големия Мейзъл.

"За мен това е точно това, което описва и марката Loewe - как да направим класическото подходящо за съвременните поколения", допълва още креативният.

В продължение на пет години Андерсън е начело на испанската модна къща, а с него Loewe показва невероятен растеж. Креативният директор успява не само да измисли дизайните, които дамите по света искат, но и подкрепя изкуството. Loewe води конкурси за занаятчии и млади фотографи, а ето че следващата стъпка е популяризирането на четенето на класиката.

More All fashion