Следва

Street style вдъхновения: Седмицата на модата в Стокхолм

ТенденцииТе Есен/Зима 2018-та: Florals, florals

Florals for AW2018? Groundbreaking...

All fashion преди 5 години

За пореден сезон наблюдаваме яркото застъпване на флоралните мотиви на модната сцена. Всъщност присъствието им е дотолкова застъпено, че си извоюват почетно място сред Големите Тенденции за Есен/Зима 2018-та.


Michael Kors

За новия сезон дизайнерският почерк надминава себе си - вместо сравнително по-лесните за постигане принтове, все повече и повече имена от дизайн сферата се насочват към занаятчийския подход, наблюдаващ се в ръчното рисуване, апликации и бродерии.


Oscar de la Renta

Предложенията за есенно-зимния сезон очаквано доста се различават от палитрата, която наблюдавахме цялата пролет и лято. На мястото на момичешките пастели, изразяващи се предимно в гамата на розово, синьо и жълто, сега на преден план излизат по-мрачни, но все така въздействащи интерпретации. Доста често дизайнерите се спират на черен фон за разцъфването на своите флорални мотиви, като те биват най-различни по големина и настроение. Що се отнася до хайлайт в най-добрите колекции, то там на преден план излизат вече разпознаваемите за Saint Laurent и Антъни Вакарело супер мини Dynasty рокли, огледани през призмата на днешния тренд, както и всеки един дизайн от Preen и Erdem, където креативните сили са повече от майстори на темата.


Richard Quinn

В акцент също така се превръщат и принтовете, изцяло копиращи тези по старите копринени шалове. Наблюдаваме този подход при Gucci, Marine Serre, Celine и още други, които обаче заради силното впечатление, което правят, се превръщат в обособена тенденция, която ще проследим в следващите дни>>>


Balenciaga


Burberry


Dior


Dolce & Gabbana


Emilia Wickstead


Erdem


Giambattista Valli


Gucci


Saint Laurent


Valentino


Zimmermann

More from View Sofia

Секс, голота, провокация, импровизация: топ 10 на ключовите тенденции Пролет/Лято 2022

All fashion преди 2 години

„Не е ли най-еротичната част от тялото там, където дрехата се отваря леко?“ е цитат, който често си припомняме, от френският писател и теоритик Ролан Барт. Би било интересно да си представим какво би казал нежният мъж Барт за декарите гола плът, показани на подуимите по време на Седмиците на модата за сезони Пролет/Лято 2022. Ревютата, проследени от нас почти до последното, минаха през септември, съответно в Ню Йорк, Лондон, Париж и Милано. Какво ни чака през настъпващите Пролет/Лято, състематизираме на база видяното, надолу. Пригответе се за ултра сексапил, много голота, много късо, също толкова прозрачно и изобщо за един приятно топъл бунт на плътта... 

More All fashion