Следва

The Best of обувките за Пролет/Лято 2019

Жаклин Кенеди: The master of color-blocking

Teach us, master...

All fashion преди 5 години

Изчистен костюм с цвят карамел, бебешко розово или небесно синьо. На какво ви напомня? Жаклин Кенеди, която допълва визиите си с tambourine cap, перли и доза тен от Palm Beach. Независимо дали е дългата черна рокля с дантелен воал от срещата с Папа Йоан XXIII в Рим или яркият червен костюм по време на излъчването от Белия дом по телевизията, Джаки Кенеди определено винаги ще бъде кралицата на color-blocking-a и на стройните силуети.

Всяка от иконичните й шапки, всеки копринен шантунг и всеки чифт обувки с китън ток - сега заемат своето място в историята. Стилът на Първата дама служи за вдъхновение на стилистите и до днес.

Джаки Кенеди има иновативен поглед над модата, с което изменя изцяло добрепознатния стил. Загърбва обемните ръкави, тънката талия на 50-те години в полза на един изцяло нов образ, който завладя света веднага след стъпването й в Белия дом. И въпреки неприкритата й страст към марки като Givenchy и Dior, тя разчита за своята визия на дизайнера Олег Касини, за да създаде официалния й гардероб на Първа дама. За цялостния й стил той залага на най-разнообразни плодови нюанси, които описват перфектно нейния динамичен и позитивен образ.

Едни от най-запомнящите се и иконични визии на Ж.К. в галерията горе>>>

More All fashion