Следва

Слиман & интервюто му, дни преди дебютната колекция за Celine

PFW Пролет/Лято 2019 - Christian Dior

hippodrome of Paris...

Runway преди 5 години

Свобода и нов поглед върху иконичните силуети на Dior, в едно шоу отвъд вълнуващото. За пролетно-лятната си колекция Мария Грация Кюри черпи вдъхновение от танца и движението, в най-чистата му форма.

Широки и много свободни, елегантни и готини - такива си дизайните на новия облик на модната къща. Жената е съзнателна, семейно ориентирана, трудолюбива, интелигентна, такава, която носи политическите си възгледи на ръкава или тениската си, и е ангажирана във всеки един смисъл със света и дрехите, които носи или дори проектира, подобно на самата Кюри. Все лични качества, които често и лесно могат да бъдат заглушени благодарение на по-емблематичните рамки на кодекси и практики на самия Кристиан Диор.

Кройките са вдъхновени от лекотата, която прегръща гардероба на танцьор, а към тях ефективно са прибавени доза величие към естетиката, богата на артистична стойност, и практичност и функционалност, на вместо авангардност. На пиедестал е отново монашеския силует и начин на обличане, с добавено намигване за иконичния New Look към него.

Цветовата палитра е божествена: луксозен нюд, сиво, бледи, но не и преувеличени нюанси.

И все пак: "Танцът и модата са много сходни", казва Мария Грация Кюри... "И първото, и второто ни учат да чувстваме тялото, понякога чрез строга дисциплина", допълва още креативната, а ние разглеждаме новата й колекция, която може би е последна, в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.