Следва

Tbilisi Пролет/Лято 2019: Tamara Kopaliani

И Jean Paul Gaultier каза "НЕ" на кожата

null

All fashion преди 5 години

Френската модна къща Jean Paul Gaultier съобщи, че възнамерява напълно да изостави използването на естествена кожа в техните колекции.

Това ще бъде остър завой в политиката на марката, която в продължение на много години работи с подобни материали. Сега дизайнерът смята убиването на животни за кожите им като "изключително жалко" действие.

С това си решение лейбълът се присъединява към списък с имена като: Gucci, Versace, Coach и други модни марки, които вече категорично отказаха да с естествена кожа.


More All fashion

Истории от живота: защо Милано (а не Рим) е столицата на италианската мода

All fashion преди 2 дни

Отговорът е в историята. В допълнение към производствените райони, посветени на местните индустрии, Италия може да се похвали с три града, които носят модата в сърцето си: Милано, Рим и Флоренция.

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Dries Van Noten, с бретон и в цвят

All fashion преди 2 дни

Майстор на цветовете и комбинирането им, Dries Van Noten посвещава своята есенна колекция на смелите жени, които рискуват (сами знаем колко често се случва това) и си правят бретон. „За мен това означава смелост, но и предпазливост... В някои отношения тези жени са много нежни, но в същото време много силни.“ И добавя: „Става въпрос за стил, не за мода.“

Истории от червения килим: кой какво показа в последните 12 месеца

All fashion преди 2 дни

В навечерието на Оскари 2024 и два месеца преди поредната Met Gala, две събития, които обещават изключителни модни моменти, припомняме на какво най-добро станахме свидетели във високия моден клас през изминалите месеци. Купища луди и незабравими модни моменти, от монохромната червена визия на Риана на Super Bowl до детайлната рокля на Кайли Дженър с лъвска глава, подписана от Скиапарели на Седмицата на модата в Париж, звездите оставиха силен стилов отпечатък.