Следва

Пролет/Лято 2019 - Comme des Garçons Comme des Garçons

Конкурент на Victoria's Secret злепоставя марката в отворено писмо

Хейди Зак - съпретседател на ThirdLove, компания за бельо - публикува част от писмото в New York Times след трансфобски коментари от страна на Victoria’s Secret...

All fashion преди 5 години

Victoria’s Secret се изправя пред вълна от критика поради трансфобски коментари на главния маркетинг директор, Ед Разек, след статия публикувана в Vogue: "Не е ли редно да включите транссексуални модели в ревютата си?", питат от Vogue. "Не, не мисля, че трябва. Шоуто е фантазия", казва Разек. В разговора маркетинговият директор изказва и неодобрението си и към кастването на плюс сайз модели.

Въпреки желанието на Разек да се извини, транс активисти и модели като Мунро Бергдорф и Максим Магнус са разбираемо недоволни от направените коментари. В отговор на статията, конкурентът ThirdLove и в частност съпретседателят им, Хейди Зак, публикува отворено писмо в съботното издание на New York Times.

"Бях ужасена, когато се натъкнах на унизителните коментари за жените", казва Зак. "Препрочетох интервюто поне 20 пъти и с всеки изминал път ставах все по-бясна." Представителката на ThirdLove продължава, съпоставяйки подхода на двете компании, като изтъква как ThirdLove разпознава и приема всички типове жени, които носят техните сутиени, а не само слаби и белокожи. "Нашата реалност отразява как жените носят бельото ни, отивайки на работа, кърмят, спортуват, грижат се за болните си родители или пък служат на страната си."

Хейди Зак завършва писмото си, правейки забележка към недотам ласкаещите коментари на Разек - "Не сме ничия "трета любов" (ThirdLove), ние сме първата им любов." Това гласи изказването на Ед, а от ThirdLove отговарят: "Благодарни сме за споменаването, но нека изясним: може да не сме първата любов на жената, но със сигурност ще сме последната."

Цялото писмо на Хейди Зак може да прочетем от инстаграм поста й ТУК>>>

Подобни коментари в днешно време няма как да бъдат добре приети или разбрани, но и да използваш неуместното изказване на конкурент, за да промотираш себе си, също не е от най-достойните постъпки. Поне според нас.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.