Следва

Pre-Fall 2019: Pringle of Scotland

Всички носят: Old MacDonald had a Farm

E-I-E-I-O

All fashion преди 5 години

Каубойските ботуши неоспоримо са тренд за настоящия есенно-зимен сезон, независимо дали това ни харесва или не. Възродилата се от 90-те години на миналия век тенденция има точно толкова почитатели, колкото недоброжелатели, но присъствието й както на модния подиум, така и на улицата е факт.

Особената обувка може да се похвали със силно присъствие в колекциите на Fendi, Calvin Klein и Maison Margiela, а от модния месец насам през септември, същото явление наблюдаваме и на улицата. Макар и аксесоарът сам по себе си да попада в окото на тенденциите, реалното му приложение във визията съвсем не е толкова просто. За да изглежда стегнато и приятно за окото от особено значение е маниерът на съчетаване. Разбира се, и видът на обувката не е за пренебрегване - новите дизайнерски версии са за предпочитане пред винтидж такива основно заради модерния вид, който наблюдаваме в детайлите.

По наше мнение, а и уповавайки се на десетките чудесни примери, които подбираме тук, каубойските ботуши изглеждат най-добре в съчетание с една идея по-строги елементи като блейзъри и дори костюми, а задължително избягваме употребата на бохо елементи, които подсилват цялостното внушение към негативна посока, вместо към fashion-forward такава>>>

More All fashion