Следва

Най-добрите ни кадри за 2018-та!

Емблематичните Concord Jordan XI са в BUZZ

От 2011 година насам Concord Jordan XI се завръщат триумфално с дизайн, достоен за най-запалените фенове .

All fashion преди 5 години



Това, което различава този модел от предишните, са детайлите като номерът "45" над петата и формата на лачената кожа, с което Concord най-много се доближават до емблематичния модел, носен от Майкъл Джордан през 90-те.



Въпреки че мненията за цветовете на Concord не са малко, а митовете и легендите, в които е обвито създаването на модела, има любопитни факти, които са по-малко известни на по-новите почитатели на марката.

Concord Jordan XI можеше и да не съществува

След като Майкъл Джордан обявява, че приключва професионалната си кариера в баскетбола през 1993 година, Nike планира да преустанови и емблематичната колекция след появата на Air Jordan X. Въпреки тези планове дизайнерът Тинкър Хатфийлд продължава да работи усилено по създаването на Air Jordan X с надеждите, че някой ден баскетболистът ще се завърне в игра. И се оказва прав, а поетият риск от негова стана се отплаща многократно.
Jordan XI Concord наистина успяват да предизвикат представите за издръжливи спортни обувки. Моделът е създаден не само да изглежда отлично, но и да отговаря на стила на игра на Джордан и да издържи на темпото и честота на игра по време на сезона.







Животът на Concord не е и без своите премеждия

Майкъл Джордан се завръща в игра през 1995 година. В първия мач от финалите на източната конференция той се появява с обувки, които никой до този момент не е виждал. Той изиграва първите два мача с Concord, за което е глобен 5000 долара. Тогава лигата забранява на Джордан да играе с тях, защото са в разрив с политиката - на черно-белите обувки им липсва червеният цвят на Чикаго Булс.

Моделът е пуснат половин година по-късно - през ноември. Това е година, в която Джордан и Чикаго Булс записват рекорд в лигата, а по-късно стават и шампион на НБА.





През 2018 година моделът все така предизвиква интерес у феновете на Jordan. Днес гостите на Buzz в Сердика Център имаха възможността да бъдат сред първите зърнали легендарния модел у нас. Сред тях бяха рапърът Alex P /един от най-запалените колекционери на Jordan в България/, Dj Doncho и още верни фенове на марката.







 

More All fashion