Следва

Как Лагерфелд превърна Chanel в НАЙ–ДОБРОТО в света

Официално е: Виар НАСЛЕДИ Кайзера

new era?
 

All fashion преди 5 години

Нас лично ни обзема страшна паника само като си помислим какво би било в Chanel след Карл Лагерфелд.

Вероятно, обаче, Виржини Виар вече комуникира първите си нареждания като Главен артистичен директор на марката, тъй като съвсем официално тя зае този пост, след като Кайзера издъхна днес в болница в Париж.

Съвсем предвидливо, дясната ръка на иконичния дизайнер заема мястото му, като ще се опита да запази максималното от "плодовития му творчески ум с безкрайно въображение".

"Изпълнителният директор на Chanel Ален Уортмайър повери длъжността за творчеството над колекциите на Виржини Виар, директор на модното студио Chanel и най-близкият сътрудник на Карл Лагерфделд за повече от 30 години, така че наследството на Габриел Шанел и Карл Лагерфелд да може да продължи да живее", гласи част от официално изявление на Къщата.

В обявлението така и не е посочено коя ще е първата колекция на Виар като наследничка на поста на Кайзера. Нито дали, имайки предвид обстоятелствата, Chanel ще покаже новата си есенно-зимна колекция като част от Седмицата на модата в Париж, която ще се състои от 25-ти февруари до 5-ти март.

More All fashion