Как го прави Деси Радева: Да забършеш червилото си от бузата на словенския президент

Как го прави Деси Радева: Да забършеш червилото си от бузата на словенския президент

За етикет & протокол И ДУМА ДА НЕ СТАВА!...

"Хубава работа, ама българска" е излязло като нарицателен израз от народното ни творчество, още преди да се сдобием с Деси Радева за Първа дама. То маниери, то облекло, то шофьорски умения - какво ли НЕ ни демонстрира президентшата по време на двугодишната си "кариера" като такава. Все пак сме решени да изчакаме и петте години от мандата на съпруга й да изтекат преди да започнем да пишем "Етикет и протокол. Ново издание", колкото и да ни сърбят ръцете.

Повод за днешната ода за финеса на Десислава Радева е официалното посещение на Първата двойка в Словения. На гости на словенските си колеги по пост, Борут Пахор и съпругата му Таня Печар, Радева се почувства толкова свойски, че за момент забрави (или поне силно ни се иска да вярваме, че го е забравила, а не, че въобще не е предполагала за съществуването му) за етикета и протокола, които по принцип е редно да се спазват, ако се хвалиш с някакъв такъв или подобен пост, и се втурна да спасява бузата на словенския Първи, по която само преди секунди е оставила червилцето си. Досущ както баба, бършеща лицето на внучето си от следи от лютеница в старите български ленти, президентшата позамаза тъмния нюанс на нюд червило, което е оставило по лицето на Пахор от сърдечния им и доста фамилиарен поздрав.

За щастие и словенският държавен глава подходи с подходяща доза чувство за хумор към ситуацията, което е присъщо и на г-жа Радева, надяваме се, и публикува в официалния си инстаграм канал снимка от "събитието" със следното описание: "Въпрос от викторина: Какво ми прави съпругата на българския Президент на официалния прием: а. Удря ми шамар; б. Благославя ме; в. Изтрива следите от червило от целувката си; Очаквайте отговор в следващия епизод!"

В последвал пост, Борут Пахор сподели и видео от трогателната случка, под което издаде и правилния отговор за задачата с повишена трудност: "Правилният отговор на въпроса от предходната публикация е: в. Съпругата на българския президент почиства следите от червило от целувката си. Това, докато Таня се опитва да се скрие от камерите."

За какво са ни спортисти, щом имаме Деси Радева да ни прославя по цял свят - ей, така, за спорта - кажете ни...

Коментари: 1

T
TheaB (2019/03/14 / 07:29)
На мен това ми изглежда толкова мило :) Жената просто е непринудена, а аз толкова харесвам липсата на снобизъм.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.