Следва

Peggy Gou разтърси Върджил Абло, София няма да й се опре

Стари и мръсни, ама Gucci. £600 за кални кецове?

Позацапаните кецове на Gucci вървят по 600 паунда чифта...

Shopping преди 5 години

Защо да се затормозяваме с износването, разтъпкването и занемаряването на чифт бели маратонки, щом от Gucci го правят вместо нас, а после и ни продават крайния продукт? Креативният тийм на Gucci разбива представите ни, както и на останала част от модния свят, за неглижирана визия с чифт кецове, изглеждащи не просто като подарени, а направо като извадени от най-близката кофа за боклук.

Позажулените, позацапани и категорично поупотребявани кожени кецове с етикет Gucci идват в култовите за италианската марка червени и зелени цветове. Също така изглежда са били бели... някога. Както и сами можете да предположите, артикулите на луксозния дизайнерски бранд въобще не са сред евтините на пазара, а този модел специално може да бъде закупен срещу 615 британски паунда, разбирайте 1 396 лева. Както вече разяснихме, добавената стойност идва оттам, че обувките вече са разтъпкани, за да не се налага да хабим ценни сили и жизненонеобходима енергия, правейки го сами по старомодния начин.

"Вдъхновени от класическите маратонки от 70-те, кецовете Screener, кръстени на "отбранителните спортове", включват винтидж логото на Gucci и трилентовата емблема на марката", обяснява се в описанието на модела. Любимата ни част от целия фарс, който представлява този чифт кецове, са инструкциите за почистване: "Почистете, когато обувката е изцяло суха, използвайки само и единствено неутрални или еднакви по цвят продукти, за да избегнете оцветяване." Ха-ха-ха.

Ако сте на фешън лов за нови кецове, но мърлявият вид не ви допада особено, култовите Gucci-та с пчелите, изчистени и като визия и откъм мръсотия, са налични ТУК и то с цели 200 паунда по-малко - 1 010 лева.

Ако все пак страшно ви се носи офърфания "винтидж" чифт, то постарайте се да се грижите добре за тях (по възможност, следвайки инструкциите). Усилия действително са били положени, за да се докара този автентично мръсен външен вид, така че не бихте искали да прецакате накаляните маратонки.

More Shopping