Следва

Bonjour, Bella du Jour!

Кой кой е в модата днес: Rosamosario, The Goddess of Lingerie

perfection...

All fashion преди 5 години

Името Rosamosario се споменава почти с шепот измежду ценителите на наистина хубавото бельо, сякаш нарочно пазейки го в тайна. Е, ние пък нямаме намерение да лишаваме никого от тази наслада за очите, затова днес ви запознаваме отблизо с италианския бранд, преплитащ в едно бельото и кутюра.

По-точно определение за Rosamosario надали съществува, а самата създателка Карлота Данти акцентира следното: "Това не е просто бельо, моля не го наричайте така!" Сравнително младият бранд е основан преди 14 години и макар да носи концепцията за луксозно бельо, той е много повече от това. Всеки един от артикулите бива създаден на ръка в ателието на дизайнерката в Милано, а подходът по нищо не се различава от уменията, използвани в големите кутюр къщи като Chanel и Valentino например. Най-фините дантели, ръчни бродерии и апликации биват използвани за създаването на нетрадиционните сутиени, бикини, бодита, роби и рокли, които крадат сърцата на ценителите на красивото по света.


Карлота Данти

Неподражаемата естетика на Данти я отличава от всичко останало, предлагано на пазара, създавайки нова ниша, радваща се на завиден успех през последните няколко години. Дизайните на италианката биват предлагани в едни от най-големите бутици в света като Saks Fifth Avenue, Harvey Nichols, Tsum, както и в онлайн платформата Net-a-Porter и личния сайт на бранда.

Карлота, родом от северна Италия, натрупва знанията си в областта на висшата мода в дизайнерските ателиета, в които работи във Венеция, Милано и Флоренция, а преобладаващата мисъл в главата й при създаване на дизайните, са италианските дестинации за лятно бягство като Портофино и Амалфи. Данти натрупва и допълнителен опит, благодарение на Vivienne Westwood, където работи цели четири години, експериментирайки с нетрадиционни стилове, луксозни материали и сформирайки всъщност своя уникален дизайн подход.

Когато италианката се завръща на родна почва, за да основе своя бранд, тя избира името Rosa Mosario, побиращо в себе си символиката за рози, любов и свобода - rosa, amo, ario.

Брандът и ателието му са позиционирани изцяло в Милано, но отскоро Rosamosario може да се похвали и с бутик в Лондон, където се предлага и услугата за изработка на дизайни по мярка, както и също така създаване на уникални дизайни по поръчка. От последната услуга се възползват немалка част от знаменитостите, верни почитатели на италианката. Риана, Бионсе, Мадона, Дуа Липа и Ариана Гранде редовно се доверяват на къщата, като Данти е създавала дизайни ексклузивно за турнета, фотосесии и клипове, една голяма част от които са побрани в галерията горе>>

Лейбълът Rosamosario пресъздава фантазиите, говорейки за разточителство от най-висок клас, а заложената в поетичен прочит естетика със сигурност не е по вкуса на всеки. Въпреки това обаче концепцията следва да бъде високо оценена, защото се различава не само по вид, но и още по замисъл. Това не са бейсик елементи, в които всеки би могъл да се припознае, а по-скоро специален прочит на изкуството в модата, идващ обаче с необходимия за целта етикет. Разкошните и разточителни копринено-дантелени дизайни варират като цена от 350 евро за по-семплите дизайни и стигат до 2900 евро за най-романтичните и богати в изработката си такива - дълги до земята роби, невъзможно фини рокли, които при достатъчно добро въображение могат да се облекат и навън, както и още прекрасни палацо панталони, подходящи за почти всеки сезон, повод и стилистична нагласа.

More All fashion